Skulpturer i engelska parken på Löfstad slott

17 juni 2019 | Uppleva & göra
Tycker du om skulptur och gillar du att fika? Då ska du besöka Löfstad slott i sommar. Under hela juni, juli och augusti pågår en skulpturutställning i slottsparken.
Engelsk park på Löfstad slott med metallskulptur

Foto: Östergötlands museum

Slottsparken är en så kallad engelsk park. Så det är i djup grönska och i en kyrksal som verken visas. Det är 18 utställare som visar ett trettiotal verk.  Alla skulptörer är medlemmar i Svenska skulptörförbundet.
- Det här är en stor satsning med våra mått mätt, säger Per Stålebro som är projektledare för utställningen.
Utställningen öppnade den 1 juni och har redan fått ett positivt bemötande från besökare och i sociala medier.
Några verk kommer eventuellt att finnas kvar till nästa år eftersom konstnärerna har erbjudits att ha kvar dem. Men om det sedan blir fler utställningar är inte klart.
- Det här är ett pilotprojekt som vi ska utvärdera, säger Per.

Skulptörerna

Skulptörerna bor alla i Sverige. Från Linköping kommer Magnus Ringborg. De som deltar är: Kerstin Cecilia Ahlgren, Stefano Beccari, Ann Carlsson Korneev, Hans Fredholm, Pia Hedström, Ulf Johnsson, Katarina Klingspor Ekelund, Hiroshi Koyama, Peter Linde, Ivana Machackova, Birgitta Muhr, Ian Newbery, Ditte Reijers, Magnus Ringborg, Jennifer Spångerud, Agneta Stening, Kicki Stenström och Melanie Wiksell.

Östergötlands muséum driver verksamheten på Löfstad. Huvudmän för Stiftelsen Östergötlands Länsmuseum är Region Östergötland och Linköpings kommun.