Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Skylten får utomhusscen

27 april 2021 | Uppleva & göra
En av Linköpings mest klassiska mötesplatser för kultur och kreativitet har fått medel från Carlstedtska stiftelsen till att bygga en permanent utomhusscen.
Skylten

Skylten får utomhusscen: Foto David Einar

Efter en lång period av nedstängd verksamhet med anledning av pandemin, börjar man på Skylten sakta men säkert se med hopp på framtiden. Inte minst på grund av att man nyligen fått sin ansökan till Carlstedtska stiftelsen beviljad om att bygga en scen för Linköpings kulturliv i direkt anslutning till Skylten-området.
Sanna Rooth, kulturutvecklare på Skylten, mottar nyheten med stor glädje.
- Det känns väldigt roligt att få möjlighet att utveckla Skyltens innergård på det sättet som vi drömt om från starten, berättar Sanna.

Stadens förskönande

Carlstedtska stiftelsen har utdelning var femte år till ansökningar som syftar till ett nyttigt ändamål eller för "stadens förskönande". Som kulturhus har Skylten varit av stor betydelse för Linköpings medborgare under flera decennier, och nu stärks alltså platsen med många nya verksamhetsmöjligheter.
- Skylten är en mötesplats för kultur i många olika former, för yrkesverksamma, för de som engagerar sig ideellt och vi vill att innergården ska vara ett "rum" för detta på samma sätt som rummen inomhus är det, säger Sanna.

Stå klar

Det finns ännu inget datum för när scenen ska stå klar men nere på Skylten ser man fram emot att komma igång med projektet och siar redan nu om framtidens möjligheter.

- Innergården har stor potential och att kunna bygga en scen ger arrangörer ytterligare förutsättningar att kunna erbjuda mer scenkonst till Linköpings medborgare såväl som tillresande publik. Detta är ett viktigt steg i Skyltens utveckling mot att bli en central mötesplats och kraftkälla för kultur i Linköping, avslutar Sanna.