Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Skylten tilldelas Jonn O Nilsons stipendium 2021

19 november 2021 | Uppleva & göra
Kommittén för Jonn O Nilsons stiftelse beslutade den 1 november 2021 att tilldela 100 000 kronor till ansökan om konstnärlig utsmyckning på Skyltens innergård.
Skylten

Skylten i Linköping. Foto: David Einar

Jonn O Nilsons stiftelse har till ändamål att bevilja bidrag till förskönande av staden samt i övrigt göra den till en angenäm stad.

Skyltens ansökan som beviljats 2021 års stipendium har som syfte att försköna Skyltens utemiljö och därmed också det omgivande promenadstråket. 

- Det här är ett mycket välkommet bidrag till utvecklingen av Skyltens område. Tack vare dessa medel kan vi öka tillgängligheten av den offentliga konsten, säger Michael Brask, utvecklingschef kultur & ungdom.

Beslutet om utdelning togs av kommittén för Jonn O Nilsons stiftelse. Den består av landshövdingen i Östergötlands län, borgmästaren i Linköpings kommun, en ledamot från kommunfullmäktige och en ledamot från kommunstyrelsen. Beslutet togs i enlighet med stiftelsens stadgar om utdelning av disponibel avkastning.

Jonn O Nilson (1855-1938) var en svensk affärsman och entreprenör. 

Han grundade flera företag i Linköping med omnejd, såsom Tekniska verken, vilket ledde till att Linköping fick elektricitet, och Hackefors porslinsfabrik.

Han var direktör för järnvägsbolaget, som åren 1900-1902 byggde Östra Centralbanan mellan Linköping och Vimmerby.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: