SM-veckan i Linköping 2021

20 juli 2018 | Uppleva & göra
Riksidrottsförbundet och SVT har valt ut Linköping som värdstad för SM-veckan 2021.
Volleyboll

SM-veckan är en årlig idrottsfest där ett 50-tal idrotter genomför svenska mästerskap. Nu är det klart att Linköping blir värdstad för SM-veckan 2021.

Under SM-veckan genomförs svenska mästerskap i olika idrotter parallellt. Syftet är att öka intresset för svensk idrott och dess olika grenar.

– Jag är mycket glad och nöjd att vi får SM-veckan till Linköping. Det kommer att bli många som besöker Linköping under veckan och för våra hotell och restauranger betyder det mycket. Jag hoppas och tror att Linköpingsborna tycker det är roligt när det händer saker i vår kommun, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Arrangemanget beräknas gästas av cirka 5 000-7 000 aktiva, tränare och funktionärer. Staden kommer att bjuda på en idrottslig folkfest, inte bara på idrottsarenorna utan också mitt i stadskärnan.

Sommaren 2021 arrangeras SM-veckan av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund, Linköpings kommun och Visit Linköping & Co, som agerar lokal arrangör. Sändande bolag är Sveriges Television, SVT.

– Detta kommer att vara ett av de största evenemangen som arrangerats i Linköping. Det ligger väl i linje med Linköpings eventstrategi där målet är att vara en av Sveriges tre främst eventstäder 2030. Vi på Visit Linköping & Co ser fram emot att tillsammans med idrottsrörelsen, kommunen och näringslivet se till att SM-veckan 2021 blir en riktig folkfest, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.