Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Snart öppnar Tinnis med ny bassäng och mycket sand

23 juni 2020 | Stadsplanering & trafik, Uppleva & göra
Den 14 juli öppnar Tinnerbäcksbadet. En helt ny 50-metersbassäng har då ersatt den gamla utomhusbassängen och samtidigt har gräs- och lekytorna blivit större. "Kom till Tinnis och bygg sandslott och simma i den nya bassängen", säger Hans Mayer sakkunnig på Kultur- och fritidsförvaltningen."
Entrén till Tinnerbäcksbadet

Tinnerbäcksbadet kommer att vara tillgängligt hela sommaren från den 14 juli.  Men eftersom badsjön är tömd på vatten i år så får de små barnen hålla sig till gräs- och lekytorna och till barnbassängen i simhallen. 350 ton sand har forslats till den konstgjorda sandstranden.

Äventyrsbadet

Även simhallens äventyrsbad är öppet under större delen av sommaren. Men från den 20 juli till och med den 9 augusti är äventyrsbadet stängt för underhåll och då finns det ingen barnbassäng tillgänglig.

Utomhusmiljön

Hur Tinnerbäcksbadets utomhusmiljö ska utformas är inte klart. En utredning pågår och ett beslut om vilken väg kommunen ska gå kommer att tas tidigast i höst. Det finns två spår. I det ena spåret står park- och naturmiljön i fokus och i det andra står sim, sport och bad i fokus. I det senare alternativet är tanken att badsjön ska behållas i så stor utsträckning som möjligt.

När det gäller bygget av Linköpings nya simhall så pågår arbetet för fullt och följer tidplanen. Enligt den ska simhallen vara klar 2022. Bottenplattan är gjuten och källarväggarna börjar komma på plats.

  Text Eva-Karin Strand Wåtz