Sök Linköpings viktigaste sommarjobb

18 december 2019 | Kommun & politik, Arbete, Omsorg & hjälp
Rekryteringen av sommarvikarier inom stöd, vård och omsorg börjar redan nu inför sommaren 2020. Omkring 800 nya vikarier ska rekryteras.
Tre ungdomar skrattar tillsammans

Fotograf: Johan Sjöholm

- Vi söker vikarier som vill vara med och göra skillnad för människor som på olika sätt behöver stöd i livet, säger Katarina Mattsson, projektledare Leanlink, Personal- och kompetensförsörjning. Det är en fantastisk möjlighet för framförallt unga att skapa sig meningsfull arbetslivserfarenhet inför framtiden.

I god tid

Sommaren känns kanske långt bort men vill man vara ute i god tid finns alla möjligheter att säkra sommarjobbet redan nu. Rekrytering sker under hela våren tills platserna är tillsatta men urval och kallelse till intervju påbörjas direkt efter helgerna.

- Vi är den största arbetsgivaren i Linköping som erbjuder jobb under sommaren. För att passa hos oss är det viktigaste att tycka om att arbeta med människor, ha lätt för att kommunicera och vara ansvarstagande, säger Katarina Mattsson. 

Som sökande får man önska om man vill arbeta med äldre, personer med funktionsvariationer eller personer med psykisk ohälsa. För enkelhetens skull finns det en ansökningsväg in och det räcker att skicka in en ansökan oavsett vilket eller vilka områden som lockar att arbeta inom. För att söka till sommarjobben krävs det att man fyllt 18 år.

Filmkoncept: Andreas & Classe knackar på

För att väcka intresse och visa hur det är att arbeta hos oss satsar vi på ett nytt filmkoncept i sociala medier där du får följa medarbetaren Andreas och hans brukare Claes. De kommer hälsa på olika verksamheter inom Leanlink och visa var du kan söka Linköpings bästa sommarjobb. Se den första kampanjfilmen där Andreas och Claes besöker julmarknaden på Edhaga gård.