Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb ökar chanserna att få jobb

15 januari 2020 | Arbete, Uppleva & göra, Omsorg & hjälp
Rekryteringen till sommarjobben har redan börjat. Bland annat söker kommunen en tågförare som kan köra tufftufftåg. Men flest jobb hittar du inom vård, stöd, och omsorg. Där finns det också stora möjligheter att vikariera när sommaren är slut.
Tre ungdomar skrattar tillsammans

– Vi har alltid behov av vikarier, säger Petra Falk, verksamhetschef på Berga vårdboende. Enligt Petra så ökar chanserna för den som har  vikarierat och gjort ett bra arbete  att få en fast tjänst. Det varierar hur många lediga tjänster det finns, men vikarier finns det alltid behov av.  Petra berättar att hon under hösten har kunnat erbjuda månadsvikarierna vikariat på mellan 80 och 90 procent av en heltid.

8oo sommarvikarier

Omkring 800 nya vikarier ska rekryteras. Flest jobb finns det inom stöd, vård och omsorg.

Leanlink är den kommunala utföraren inom vård, stöd och omsorg. Som sökande till Leanlink tjänster inom vård, stöd och omsorg får man önska om man vill arbeta med äldre, personer med funktionsvariationer eller personer med psykisk ohälsa. För enkelhetens skull finns det en ansökningsväg in till Leanlink tjänster och det räcker att skicka in en ansökan oavsett vilket eller vilka områden som lockar att arbeta inom. För att söka till sommarjobben krävs det att man fyllt 18 år.

– Vi söker vikarier som vill vara med och göra skillnad för människor som på olika sätt behöver stöd i livet, säger Katarina Mattsson, projektledare Leanlink, Personal- och kompetensförsörjning. Det är en fantastisk möjlighet för framförallt unga att skapa sig meningsfull arbetslivserfarenhet inför framtiden.

Handläggare

Även social- och omsorgsförvaltningen söker semestervikarier som kan arbeta i första hand med att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd och ha kontakt med klienter när ordinarie personal är på semester.

Tågförare och turistvärdar

Just nu söker man också en tågförare till Gamla Linköping som kan köra tuff-tuff-tåget i stadskvarteren och på Valla gård och fungera som konduktör.

I Gamla Linköping finns det också behov av musei- och turistvärdar till Infomagasinet och Handelsboden i Friluftsmuseet.

För att väcka intresse och visa hur det är att arbeta hos Leanlink satsar vi på ett nytt filmkoncept i sociala medier där du får följa medarbetaren Andreas och hans brukare Claes. De kommer hälsa på olika verksamheter inom Leanlink och visa var du kan söka Linköpings bästa sommarjobb. Se den första kampanjfilmen där Andreas och Claes besöker julmarknaden på Edhaga gård.

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: