Sommartips: Cykla i Linköping

24 juli 2019 | Uppleva & göra
Behöver du tips på saker att göra i sommar? I Linköping finns fina cykelleder som passar utmärkt för en utflykt.

Man behöver inte alltid ta sig långt för en upplevelse. Passa på att hemestra på cykel i Linköping och dessutom få både frisk luft och motion på samma gång.

I Linköping finns 64 000 kvadratmeter asfalterade gång- och cykelbanor och vi rankas som näst bästa cykelkommunen i Sverige. Så visst går det att hitta fina cykelturer här.

Antingen ger du dig ut på egen hand på våra mer än 52 mil gång- och cykelväg i Linköping eller så kan du prova någon av våra föreslagna cykelslingor för badplatser och lekplatser. Eller varför inte en tur till Bergs slussar och längs med Göta kanal?

Även kommunens miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning har ett par medskick:

– Ett tips på en trevlig runda som vi cyklade i juni med vår avdelning är Linköping-Bergs slussar-Ledberg-Malmslätt-Linköping. Den ger vackra vyer över Linköpings stad och odlingslandskapet, säger Marie Hägglund, gruppchef Hållbarhet- och miljökommunikation.

– Ett annat tips är ju att testa på nya cykellänken i Ryd om man inte redan gjort det. För att uppleva hur det är att ta sig fram på expresstråk för cykling, säger miljösamordnare Sandra Strömstedt.

Text: Johan Hermansson