Stångåstaden tilldelas 112-priset

11 februari 2020
Tillsammans med polisen, räddningstjänsten och ambulansen tar det kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden emot 112-priset. De får utmärkelsen för utomordentlig samverkan mellan professionella blåljusaktörer och civilsamhället för insatsen i samband med sprängdådet i Linköping den 7 juni.

Grattis till 112-priset!

- För oss känns det otroligt hedrande att vi tilldelas 112-priset. Utmärkelsen är ett betyg på att vi tillsammans hanterat den här händelsen på ett så bra sätt som det varit möjligt. Jag är så oerhört stolt och tacksam att vi får ta emot priset och det delar jag givetvis tillsammans med alla otroligt engagerade och kompetenta medarbetare på Stångåstaden, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

112-priset delas ut för femte året i rad. Det har instiftats för att uppmärksamma aktörer inom framför allt alarmeringstjänsten och för att synliggöra specifika händelser där samverkan har varit avgörande för insatsens utfall. Bakom priset står SOS Alarm och utmärkelsen delas ut i samband med 112-dagen.

Fin samverkan

Motiveringen: ”112-priset 2020 tilldelas polisen, räddningstjänsten, ambulanssjukvården och Stångåstaden i Linköping för insatsen i samband med sprängdådet den 7 juni 2019. Insatsen präglades av en fin samverkan mellan professionella aktörer och civilsamhället, men också av empati och en vilja att hjälpa till utöver det vanliga.”

- På morgonen den 7 juni 2019 exploderade en sprängladdning i centrala Linköping – i ett vanligt bostadshus och i närheten av en förskola. Många människor drabbades och fick sina hem förstörda av explosionen som är en de största explosioner som skett i Sverige. Genom årets 112-pris vill vi uppmärksamma räddningsinsatsen som kännetecknades av medmänsklighet, samverkan och empati, säger Maria Khorsand, vd vid SOS Alarm.

Ett kvitto

Stångåstaden ser också utmärkelsen som ett kvitto på att deras krisberedskap och samverkan med blåljusaktörer fungerar mycket bra. Stångåstaden framhåller att en av deras främsta prioriteringar är att fortsätta att verka för en ökad trygghet i deras bostadsområden.

- Allt börjar hemma. Det är där vi har våra liv, våra drömmar, vår historia och vår framtid. Och för att vi ska kunna leva våra liv som vi vill, behöver vi känna oss trygga. Det är därför vi på Stångåstaden bryr oss så mycket om trygghet. För att ett hem är så mycket mer än tak över huvudet, avslutar Fredrik Törnqvist.

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: