Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Stor satsning på kompetensutveckling

29 april 2021 | Arbete, Omsorg & hjälp
Leanlink som i flera år varit aktiva med att satsa på kompetensutveckling har valt att ta del av de stora ekonomiska satsningar som nu görs via statsbidrag men även av Linköpings kommun.
Anastasia Wahlstedt lutar sig mot ett räcke med ena armen

Anastasia Wahlstedt utbildar sig när hon jobbar. Foto: Johan Sjöholm

Kommunens verksamheter inom vård och omsorg har varit under stor press det senaste året, något som medarbetare och chefer har hanterat på ett mycket kompetent och professionellt sätt. Även framtiden för vård och omsorg bjuder på utmaningar men på ett annat sätt, med ökad samverkan mellan professionerna, ökad digitalisering och nya metoder ska vi ta oss an utmaningen med fler invånare i behov av mer avancerad vård och omsorg. Det innebär att vi ska fortsätta stärka den kompetens som behövs för att se, involvera och anpassa insatserna efter vad som är viktigt för de vi är till för.
De satsningar som redan görs innefattar bland annat:

  • Vidareutbildning från vårdbiträde till undersköterska
  • Undersköterska till specialistundersköterska
  • Utbildning till stödpedagoger
  • Ledarskapsutbildning för chefer på högskolenivå
  • Kompetensutveckling kring demens
  • Dokumentationsutbildning och utbildning i yrkessvenska
  • Förstärkt introduktionsutbildning
  • Särskild satsning på arbetsplatslärande

Prövar nya vägar

Men Leanlink prövar nu även nya vägar till kompetensförsörjning.
Vi vill inom Leanlink vara en aktiv medskapare som tillsammans med alla intressenter driver utveckling av vård och omsorg. Därför gör vi nu, förutom stora satsningar på kompetensutveckling av befintliga medarbetare, en särskild satsning på att få in helt nya medarbetare i verksamheten" menar Sonja Erlandsson, utförardirektör.

30 utbildningsanställningar erbjuds nu för personer som inte arbetar i vården idag, men har lång yrkeslivserfarenhet inom andra serviceyrken och som vill omskola sig till att arbeta i Äldreomsorgen. Det är tillsvidareanställningar med studier på heltid med lön som erbjuds.

Utbildning medan hon jobbar

En av dom som redan har påbörjat att utbilda sig till undersköterska via Leanlinks satsningar är Anastasia Wahlstedt.
– Jag har arbetat inom vården som vårdbiträde i snart sju år då jag älskar kontakten med människor. Att jag fått chansen att utbilda mig till undersköterska är fantastisk, berättar Anastasia och fortsätter:

– Jag lär mig mycket av att arbeta samtidigt som jag studerar det i teorin. Den största lärdomen jag fått hittills är mer förståelse för centrala begrepp inom vården, etik och sekretess. Jag kan svara på fler frågor från de jag möter i mitt arbete och har verktygen för att få dem att känna sig tryggare, säger hon.

Varför arbeta och utbilda sig inom Leanlink?

Att arbeta med äldreomsorg och utbilda sig inom Leanlink ger också andra fördelar menar Anastasia:
– Att arbeta inom äldreomsorgen passar mig bra. Jag får lära mig nya saker och träffa människor, vilket är toppen! Det är jättebra att få chansen att utbilda sig och samtidigt få lön. Med utbildning följer också andra fördelar som högre lön och möjlighet till fortsatt utveckling. Kanske vill jag bli sjuksköterska senare, vem vet? avslutar Anastasia.