Stort intresse för musiktävling i Linköping

24 januari 2020 | Uppleva & göra
Den 31 januari är det dags för deltävling i musikarrangemanget Funkisfestivalen. Och intresset är stort. I flera veckor har biljetterna varit fullbokade.

Det är andra året som Funkisfestivalen hålls i Linköping.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Målet med festivalen är att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå.

Det är andra året som Linköping arrangerar en av festivalens deltävlingar, som i år kommer att hållas på Skylten.

Letar fler platser

– Biljetterna tog snabbt slut. Det är jätteroligt att det finns ett sådant stort intresse. Vi jobbar på att se om det finns något sätt att få till fler platser. I så fall kommer det att annonseras på evenemangets Facebook-sida, säger Fredrik Svensson, samordnare för Riktad ungdomsverksamhet i Linköpings kommun.

Vad betyder Funkisfestivalen för ungdomarna?
– För ungdomarna betyder det mycket att få möjlighet att stå på scen och kunna delta på sin egen nivå. Vissa älskar även att det finns lite nerv i festivalen eftersom det är en tävling på riktigt.

Vinnaren av deltävlingen kommer att gå vidare till semifinalen i Stockholm i april som då har chansen att ta sig till den stora riksfinalen på Stockholm Waterfront den 24 augusti.

Text: Emmilie Engström