Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Studenter kan återigen tävla om ett projektjobb

1 september 2020 | Arbete
Är du student och sitter på en riktigt bra idé som du vill förverkliga? I så fall har du chans att göra din idé till verklighet med en tidsbegränsad anställning i kommunen. Allt du behöver göra är att vinna juryns hjärta, precis som Isabella Ågren gjorde med sin idé förra året.
Vinn ett jobb

Tävlingen ”Vinn ett jobb” är tillbaka i år igen. Tävlingen går ut på att tydligt beskriva sin idé och berätta varför man vill förverkliga den. För att vara med och tävla krävs att man är inskriven som heltidsstudent på Linköpings universitet 2020.

Den vinnande studenten kammar hem ett jobb på kommunen där uppdraget blir att förverkliga idén tillsammans med Linköpings kommun. Förra årets vinnare Isabella Ågren har precis genomfört sin idé, podcasten ”När jag blir stor”, som nu finns att lyssna på.

Nu när jag sitter med min färdiga podcast framför mig så känns det helt otroligt. Det var en idé som jag haft sedan länge men som jag inte haft en aning om hur jag skulle göra för att kunna genomföra den, säger Isabella Ågren, förra årets vinnare.

”Allt är möjligt om man bara vågar satsa”

Isabellas idé var att skapa en podcast i intervjuformat med fokus på drömmar och livshistorier där lyssnarna får lära sig om yrken de förmodligen inte skulle stött på annars. Podcasten består i dagsläget av fyra avsnitt där personer från Linköpings kommun intervjuas om resan dit där de är idag och vilka yrkesval de gjort för att hamna där. 

Både att skicka in mitt bidrag och sedan att vinna tävlingen kändes lite läskigt i början. Men nu med facit i hand så känner jag mig stärkt av den här upplevelsen eftersom att jag vågade dela med mig av min dröm och min idé till andra. Nu känner jag att allt är möjligt om man bara vågar satsa, säger Isabella.

Förra året vann Isabella med sin podcast "När jag blir stor"  som nu finns att lyssna på.

Tävlingsbidrag

Idén ska vara möjlig att genomföra på 80 timmars arbetstid som anpassas efter vinnarens studier. Tävlingsbidraget skickas in via ett digitalt formulär när tävlingen startar den 2 september och pågår fram till den 30 september. Vinnaren utses sedan av en jury bestående av medarbetare från personal- och kommunikationsavdelningen samt Näringsliv och tillväxt. Ytterst ansvarig i juryn är kommunikationsdirektör Maria Ottosson.

Studenterna spelar en viktig roll för Linköpings utveckling. Vi beskriver gärna Linköping som framtidsstaden där idéer blir verklighet. Därför är det väldigt spännande att se vilka idéer våra studenter har och kunna ge någon av dem möjlighet att genomföra sin idé hos oss, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör.

Vinnaren utses efter tävlingstidens slut och meddelas senast under november månad. Därefter sker, om möjligt, en prisceremoni i Linköpings stadshus.

Jag tycker "Vinn ett jobb" är ett bra format för att få stöd att genomföra den där drömmen som du kanske tänkt på länge, eller som du kanske kom på igår vid middagsbordet. Du behöver inte ha kommit på hela tillvägagångssättet redan, det som krävs är bara en idé, säger Isabella.

Text: Jenny Pedersen

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: