Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Studenterna välkomnas med kalas

7 september 2021
I morgon, den 8 september, hälsas alla nya studenter välkomna till Linköpings universitet. De bjuds på en stor kalasmottagning som avslutas med show på kvällen. På grund av pandemin blir arrangemanget helt digitalt även i år.
Studenter vandrar över gata på Linköpings universitet

Märkesbacken på Campus Valla.

Linköping var först i landet med att ordna ett samlat mottagande av alla nya studenter. Kalasmottagningen genomförs nu för 17:e gången och är den största i landet.
Under dagen ordnas en digital mässa tillsammans med Norrköping kommun, Region Östergötland, studentföreningar och företag.
– Vi kommer att presentera oss och berätta vad vi kan erbjuda studenterna i form av extrajobb under studietiden, säger Katrin Englund, kommunikationsstrateg i Linköpings kommun.

Digital show

Kalasmottagningen avslutas med en digital show på kvällen med musik, tävlingar och besök av föreningar, regions- och universitetsaktörer med flera. Showen leds av Clara Henry, som är bloggare, programledare, komiker och författare.

Showen sänds från tre platser: Studenthuset på Campus Valla, Trappan från Campus Norrköping och Örat från Campus US.
Kalasmottagningen genomförs av Linköpings universitet i samarbete med LInköpings kommun, Norrköpings kommun och region Östergötland.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: