Maria Möller uppträder på årets äldredag

30 september 2019 | Omsorg & hjälp
Den 9 oktober arrangeras Äldredagen 2019. På programmet finns både teknikföreläsningar, modevisning och fysövningar. Sångerskan och imitatören Maria Möller är en av artisterna som uppträder.

Sångerskan och imitatören Maria Möller är en av artisterna som uppträder på årets äldredag. Till vänster pågår modevisning under fjolårets äldredag. Porträttfoto: Håkan Larsson Bildkollage: Charlotte Fahlén

Årets tema är ”Bli vän med tekniken”.Temat är ett önskemål från pensionärsföreningarna, som upplever att det blir allt svårare att ”komma undan” den digitala tekniken i samhället.

– Föreläsarna kommer tala om grundläggande begrepp inom den digitala världen, men kanske framför allt fokusera på säkerhet, då bedrägerier har blivit vardag, inte minst riktade mot den lite äldre befolkningen, säger Ann-Sofie Nord, samordnare för Äldredagen.

Innan lunch bjuds på modevisning, föreläsning med Patrik Westöö från Swedbank och underhållning av Kulturarbetarna med band som spelar musik av Benny Andersson.

Efter lunch tar Maria Möller över scenen tillsammans med pianisten Carina E. Nilsson. Pernilla Rosengren och Joakim Jederström föreläser om IT och E-hälsa. Därefter håller Friskis & Svettis i ett pass med fysiska övningar och S:ta Maria Seniorkör sjunger.

Caféet i Verde är öppet hela dagen och utställare finns på plats i Marmorfoajén och i Galleri K. Det är fri entré.

Sofie Berlin