Hoppa till huvudinnehåll

Testbäddscheckar till företag inom hållbarhetssektorn

18 augusti 2023 | Näringsliv
Som en del i projektet Klimatneutrala Linköping 2030 erbjuder Linköpings kommun nu små och medelstora företag chansen att ansöka om testbäddscheckar och testa sina idéer, produkter eller tjänster i kommunen. En av stadsdelarna där det erbjuds testbäddar är Ebbepark.

Företag har chansen att ansöka om testbäddscheckar för sina idéer, produkter och tjänster. Foto: Sofia Andersson

En viktig pusselbit i arbetet för att skapa ett mer hållbart Linköping är att uppmuntra företag inom hållbarhetssektorn att etablera och utveckla sina verksamheter i kommunen. För att locka fler till att våga testa sina idéer delar Linköpings kommun nu ut testbäddscheckar till utvalda företag inom klimat- och energiområdet. Initiativet är en del av projektet Klimatneutrala Linköping 2030 och varje check är på 20 000 kronor. Checkarna kan sökas av företag som vill testa en produkt, tjänst eller teknisk lösning som ämnar bidra till minskade utsläpp av koldioxid.

– Testbäddscheckarna sänker trösklarna för mindre företag att faktiskt kunna genomföra ett test i verklig miljö och verifiera sina hållbara idéer eller produkter, säger Sara Malmgren, processledare för Testbädd Ebbepark.

Hon fortsätter:

– Om man genomför sitt test tillsammans någon av oss kommunala aktörer i Ebbepark, det vill säga Sankt Kors, Lejonfastigheter eller Stångåstaden, får man som företag utöver själva checken även projektledningsstöd, utrymme för kommunikation i Ebbeparks digitala kanaler samt möjlighet att knyta många värdefulla kontakter.

Ebbepark som testområde

Som företagare kan man välja att testa sin idé varsomhelst i kommunen, så länge man har någon av parterna i Klimatneutrala Linköping 2030 med sig. Ebbepark är dock ett extra spännande område om man har en idé som passar i en urban och modern miljö.

– Ebbepark är redan idag en levande stadsdel med både kontor, bostäder och olika typer av samhällsservice, parallellt som det också pågår viss byggnation i området. Hållbarhetsambitionerna för området är höga och testbädden har en starkt upparbetad samarbetsstruktur som är gynnsam att testa nya idéer i. Vi ser fram emot att få testa fler modiga, smarta och omtänksamma idéer i Ebbepark, säger Sara Malmgren.

Vill ditt företag ansöka?

Om ditt företag vill ansöka om att tilldelas någon av testbäddscheckarna är det första steget att förankra er idé hos något av de kommunägda bolagen (Sankt Kors, Stångåstaden och Lejonfastigheter samt Tekniska verken), Linköpings universitet, Campushallen eller RISE. Mer information om hur ansökan går till finns på Ebbeparks webbsida.

Senast ändrad den 17 augusti 2023

Senaste nytt

Så ska kommunen bekämpa välfärdsbrott
Kommunen visade upp trygghetspunkt
Internationellt pris till attraktion i Gamla Linköping
Det hände på fullmäktige i september
Efter sprängningen: Kommunen stärker upp med ordningsvakter
Omvandlingen till en tryggare och grönare Järnvägspark
Kommunen arbetar trygghetsskapande efter explosionen
Så håller du enkelt koll på din ekonomi
Lär dig mer om psykisk ohälsa
Två centrala gator grävs upp