Tinnis håller öppet som vanligt sommaren 2019

4 mars 2019 | Stadsplanering & trafik, Uppleva & göra
Nu fortsätter projektet att bygga Linköpings nya simhall. Nästa steg i processen är att inleda upphandling av byggentreprenör. Folkungavallen förvandlas snart till en byggarbetsplats men badsugna kommer ändå kunna ta sig ett dopp under sommaren.

Foto: Scandinav

Det blev på måndagen den 4 mars klart att projektet Linköpings nya simhall ska fortsätta enligt tidigare politiska beslut och att placeringen av simhallen blir på Folkungavallen.

Entreprenadupphandlingen som nu drar igång sköts av Lejonfastigheter och kommer pågå från den 11 mars till den 3 maj. Det anbud som bäst uppfyller de ställda kraven kommer utgöra en grund för den kommande beslutsprocessen avseende investerings- och hyresnivån. Lejonfastigheter, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige är beslutsfattande instanser.

– När dessa beslut är tagna, är det dags för byggstart och den är planerad till sommaren 2019, säger Christian Dahlén, projektchef på Lejonfastigheter.


Foto: Lejonfastigheter

Under badsäsongen 2019 kommer sjö och utomhusbassäng vara öppna som vanligt. Från badsäsongen 2020, och under pågående byggnation inom Folkungavallen där badsjön berörs, kommer badsjön behöva hållas stängd. Utomhusbassängen kommer att hålla fortsatt öppet under kommande badsäsonger även under uppbyggnaden av Folkungavallen.

– Tinnerbäcksbadet är en väl genomarbetad bad- och vattensportanläggning som förhoppningsvis kommer att sätta Linköping på kartan under en lång tid framöver, säger Christian Dahlén.

Text: Sofie Berlin