Trädgårdsföreningen förvandlas till skräckpark

25 oktober 2019 | Uppleva & göra
Spöken, skelettdans och en huvudlös man. Det är lite av vad du kommer att mötas av i Trädgårdsföreningen under halloween. Ja, om du vågar komma förstås…

Du vet inte vad som väntar runt hörnet...

För tredje året i rad anordnar Linköpings kommun tillsammans med lokala aktörer ett halloweenfirande i Trädgårdsföreningen. Evenemanget Halloween i parken har blivit populärt bland både stora och små.

– Det är svårt att uppskatta hur många som brukar komma men det är väldigt mycket folk och kö till alla aktiviteter. Vi trodde aldrig att det skulle bli så här omtyckt, säger Liselott Johansson, stadsträdgårdsmästare i Linköpings kommun.

Huvudlös man och andra vålnader

Aktiviteterna är utspridda på olika platser i parken. Bland annat kan besökare smaka på häxbrygd, tillverka spökmasker och lyssna på kusliga sagor. Klockan 16.45 och 18.15 bjuds det på eldshow och klockan 18.40 är det dags för skelettdans med Gummikvinnan Kyara.

Men var på din vakt. Du vet inte vad som lurar bakom buskar och träd. Kanske stöter du ihop med den huvudlöse mannen eller någon av de andra gastarna.

Hur läskig kommer kvällen egentligen att vara?
– Trots att målgruppen främst är barn så vill jag ändå påstå att det kommer vara ganska läskigt men också mysigt, säger Liselott Johansson med glimten i ögat.
Halloween i parken hålls den 31 oktober klockan 16-19. Hoppas att du vågar komma…

Text: Emmilie Engström