Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Två östgötar vann yrkes-SM

16 oktober 2020
Emrik Gunnarsson och Daniel Kvist, båda från Östergötland, vann yrkes-SM i sina respektive grenar. Emrik Gunnarsson blev bäste flygtekniker och får tävla i VM i Shanghai och Daniel Kvist vann i transportteknik.
Emrik Gunnarsson och Daniel Kvist

Emrik Gunnarsson och Daniel Kvist.

 

Tävlingarna i yrkes-SM har pågått under torsdagen och fredagen på parkeringen vid Anders Ljungstedts gymnasium. I ett tält har en helikopter ställts upp, där har de tävlande i flygteknik fått genomföra fem moment.

Vid sidan av tälten har de som tävlar i transportteknik gjort sina moment. De tävlande, totalt 14 personer, har gått i skolor spridda över Sverige. De har alla gått ut yrkesgymnasiet och en del har hunnit jobba ett eller ett par år.

Vinnaren i flygteknik Emrik Gunnarsson kommer från Viby utanför Mantorp. Han läste på Anders Ljungstedts gymnasium och jobbar nu på ett företag i Göteborg med att serva helikoptrar.


Daniel Kvist, Linghem.

Vinnaren i transportteknik, Daniel Kvist kommer från Linghem och utbildade sig på Vreta utbildningscentrum.

Årets yrkes-SM blev betydligt mindre än tänkt på grund av pandemin. Det skulle ha hållits i Helsingborg i våras, då med tävlande i cirka 50 yrken. Nu blev det endast två yrken och i Linköping istället. Arrangören är Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd och Anders Ljungstedts gymnasium stod som värd för tävlingarna.

På grund av pandemin är det oklart om VM i Shanghai ska hållas nästa år eller om det skjuts fram till 2022.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: