Välkommen in i bibblans fantasivärld

25 oktober 2019 | Uppleva & göra
Vill du fly verkligheten under höstlovet? Ett av alla arrangemang för lovlediga är en fantasyvecka på Linköpings stadsbibliotek.

Malin Rosén och de övriga på Linköpings stadsbibliotek är redo att ta emot höstlovslediga barn och ungdomar under Fantasyveckan.

Du vet väl om att höstlovet även kallas för läslov? Vad passar då bättre än att ägna böckernas magiska värld en tanke? Och inget är väl mer magiskt än fantasy. Så som i ett slag med ett trollspö förvandlas vecka 44 till Fantasyveckan på Linköpings stadsbibliotek.

– Höstlov här på huvudbiblioteket har sedan förra året varit fantasylov. Vi ville ha ett tema som varade hela veckan och fantasy är så otroligt brett som genre vilket gjorde det både lätt och roligt att fylla med aktiviteter både för små och stora barn. Dessutom fick vi i personalen chansen att klä ut oss och riktigt nörda in på exempelvis Harry Potter, säger bibliotekarie Malin Rosén.

Olika teman varje dag

Under Fantasyveckan det här året har Linköpings stadsbibliotek satsat på att låta utomstående aktörer bidra med roliga och lärande aktiviteter. Exempelvis kommer spelutvecklarna Aftnareld, tecknaren Ulrika Balla, Seriebörsen, teamet bakom rollspelet ”Handbok för superhjältar” och Cirkus Varieté.

– Vi har delat in veckans dagar i olika teman; måndag blir speldag, tisdag Harry Potter-dag, onsdag författardag, torsdag Halloween och fredag pysseldag. Vi kommer ha allt ifrån skrivarworkshop tillsammans med Petrus Dahlin till spännande tävlingar med ledtrådar över hela avdelningen, något för alla åldrar, säger Malin Rosén.

Text och foto: Johan Hermansson

Du kan läsa mer om Fantasyveckan på Facebook:

Har du eller någon du känner höstlov vecka 44 och undrar vad man kan hitta på? Som vanligt har vi samlat tips på aktiviteter i Linköpings kommun på webbsidan Lov i Linköping: