VM-matcherna sänds på storbildskärm

4 juni 2019 | Uppleva & göra
Precis som förra året kommer Linköpings kommun tillsammans med lokala föreningar att sända alla Sveriges matcher på storbildskärm. ”Vi vill skapa en fotbollsfest för Linköpingsborna”, säger Patrik Stålhammar, verksamhetsutvecklare på Linköping Kenty.

Leif Bronsén och Linköping Kentys Mattias Hellström och Patrik Stålhammar hoppas att många vill se fotbollsmatcherna på storbildskärm.

Den 11 juni spelar de svenska damerna första VM-matchen i ett möte mot Chile. På Hellgrenshagen i Malmslätt kommer Linköpingsbor att kunna följa matchen på storbildskärm. Det är andra året i rad som kommunen och det lokala föreningslivet satsar på att göra VM-matcherna till en folkfest.

– Det blev väldigt uppskattat förra året. Vi beräknade att det kom mellan 1 000-1 500 åskådare till varje match. Det var fantastiskt trevligt, säger Patrik Stålhammar.

Stärka fotbollen för flickor

Precis som sommaren 2018 visas Sveriges matcher på olika platser runt om i kommunen. Förutom Malmslätt kommer den stora LED-skärmen att placeras i Vreta kloster, Berga, Gottfridsberg, Fredriksbergs IP, Skäggetorp och Ekängen. Oavsett hur det går för Sverige kommer VM-finalen att visas i Trädgårdsföreningen.

– Vi vill inkludera så många som möjligt och därför har vi valt att inte koncentrera oss till bara ett ställe, säger projektledare Leif Bronsén, Linköpings kommun.

”Vi vill skapa en fotbollsfest för Linköpingsborna”. 

Patrik Stålhammar, Linköping Kenty

Det kommer även att bjudas på en del kringaktiviteter för barn. Bland annat ansiktsmålning, fotbollssarg med bubble balls, DJ från Ung Puls och öppna träningar för flickor.

– Satsningen är ett sätt att stärka flickfotbollen i det lokala föreningslivet. Att gynna flickors idrottande ligger även i linje med kommunens idrottspolitiska program, säger Leif Bronsén.

Text och foto: Emmilie Engström

 

Här visas matcherna

Gruppspelsmatcher

  • 11 juni: Chile-Sverige klockan 18.00. Malmslätt
  • 16 juni: Sverige-Thailand klockan 15.00. Fredriksbergs IP
  • 20 juni: Sverige-USA klockan 21.00. Kungsbrohov Arena, Berg

 

Slutspel 

  • Åttondelsfinal 24 juni klockan 21.00. Lingvallen
  • Kvartfinal 29 juni klockan 18.30. Berga
  • Semifinal 3 juli klockan 21.00. Ekängen – på den nylagda fotbollsplanen bakom Ekängsskolan. Matchstart kl 21, kringaktiviteter 60 minuter innan matchstart.

Bronsmatch

6 juli klockan 17.00. Skäggetorp, på fotbollsplanen mellan aktivitetsparken och Agora.
Matchstart: kl 17.00, kringaktiviteter 60 minuter innan matchstart.

Matchen visas även på Stora torget av Linköpings innersta.

Final

7 juli klockan 17.00. Trädgårdsföreningen.
Matchstart kl 17.00, kringaktiviteter 60 minuter innan matchstart.