Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Wahlbeckshallen i toppform

13 september 2021
Wahlbeckshallen har fått en rejäl ansiktslyftning. Efter renovering och ombyggnation finns där nu två fullstora planer för inomhusidrott.

Wahlbeckshallen har fått en uppfräschning.

En stor innebandycup, Fatpipe invitation, invigde hallen i lördags den 11 september

– Ombyggnationen ger ett fantastiskt och välbehövligt tillskott av inomhusplaner med läktare till Linköping, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef, Linköpings kommun.

Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden var på plats under invigningen.

Innebandycupen Fatpipe invitation invigde hallen i lördags.

Vädersäkrad träning

Hela området vid Ryd sportcenter utvecklas och under hösten förses den kvarvarande konstgräsplanen med tält. Det ger Linköping en fullstor väderskyddad plan för träning och match. Utvecklingen av nya aktivitetsmiljöer fortsätter de närmsta åren, både inom- och utomhus.

– Framtiden för Ryd sportcenter ser ljus ut. Vi samlar flera typer av idrotter och aktiviteter på samma ställe. Det skapar intresse mellan de olika idrotterna och kan förhoppningsvis göra att fler ungdomar vill testa nya aktiviteter, säger Gustaf Appelberg, ordförande kultur - och fritidsnämnden (L).

Gustaf Appelberg (L)

Wahlbeckshallen är ett exempel på hur kommunen arbetar för att skapa fler idrotts- och aktivitetsmiljöer. Senare under året invigs även idrottshallar i Sturefors och Vikingstad samt konstgräsplaner i Ljungsbro och Linghem.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: