Hoppa till huvudinnehåll

Yrkesambassadörer lyfter fram jobb inom omsorgen

13 mars 2023 | Omsorg & hjälp
Linköpings kommun arbetar på flera olika sätt för att säkra kompetensförsörjningen inom stöd, vård och omsorg. En av vägarna är kommunens yrkesambassadörer.
Andreas Gustafsson

Andreas Gustafsson arbetar som personlig assistent.

Yrkesambassadörernas uppgifter är bland annat att göra besök på universitet, grundskolor och vuxenutbildningar. Där träffar de personer som kan bli framtida medarbetare och som kan ha frågor och funderingar om yrken och uppgifter inom stöd, vård och omsorg.

En av ambassadörerna är Andreas Gustafsson, som arbetar som personlig assistent sedan flera år tillbaka.

- Jag hör ibland andra säga saker i stil med "jag är bara personlig assistent". När jag kommit på mig själv med att tänka i liknande banor så har jag istället sträckt på mig lite extra och sagt: “jag jobbar som personlig assistent och trivs jättebra”.

Andreas Gustafsson trivs väldigt bra på sin arbetsplats och ser gärna att fler får den möjligheten.

- När jag tänker på min arbetsgivare Linköpings kommun är jag stolt över att vara en del av den gemensamma uppgiften att göra livet för Linköpingsborna ännu bättre. Även om man inte känner för att skrika ut hur mycket man älskar “sitt jobb” så bör vi ändå tänka på att om vi inte vi själva sätter ett värde på det jobb vi gör, hur ska då andra kunna göra det?

 


Mounira Arfaoui jobbar som fältarbetare.

 

Mounira Arfaoui har tidigare arbetat som undersköterska i Linköpings kommun, men är nu fältarbetare. Fältarbetare jobbar uppsökande i förebyggande syfte. Ambitionen är att ungdomarna de möter ska känna sig trygga och våga prata med en vuxen som länkar dem vidare till rätt verksamhet.

- Det bästa med mitt arbete är att jobba med människor och göra skillnad i ungdomars liv. Jag ser att det är viktigt med ambassadörsuppdraget. Vi behöver prata mer om behovet av att ha och behålla kompetent personal i Linköping kommuns verksamheter. Alla har en viktig roll för att en arbetsplats ska kunna utvecklas.

 


Malin Möldener är sjuksköterska.

 

Emilia Sternander jobbar också som sjuksköterska.


Är du nyfiken på att arbeta i Linköpings kommun? Här kan du läsa mer och hitta lediga tjänster:

Foto: Amir Tajik

Senast ändrad den 13 mars 2023

Senaste nytt

Bassängerna är testade - 23 dagar kvar till öppning Det hände på fullmäktige i mars Snöovädret påverkar sophämtningen Linköping på besök i systerorten Palo Alto Förslaget om nedläggning av förskolor och skolor blir verklighet Reservrutiner påkopplade när trygghetslarm slutade fungera Nya åtgärder ska motverka segregation Inför beslutet om skollokaler - så går nämndmötet till Kom och se eldshow på Earth hour Dags att sopa upp gruset
Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: