Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Yrkeshögskoleutbildning startar på Birgittaskolan

15 februari 2021 | Förskola & utbildning
Birgittaskolan utökar sin verksamhet. Till hösten startar Birgittaskolan i samverkan med Östsvenska Yrkeshögskolan utbildningen Vårdadministratör.
Elever

Foto: Linkin

Detta blir den första yrkeshögskoleutbildningen för Birgittaskolan som sedan länge bedriver gymnasieutbildning samt vuxenutbildning på både grundläggande och gymnasial nivå och svenska för invandrare (SFI).

Utbildningen till vårdadministratör startar till hösten och sista ansökningsdag är den 15 maj.

- Att nu kunna få erbjuda en eftergymnasial utbildning känns fantastiskt. Detta blir ett naturligt nästa steg för skolans utveckling. Vi erbjuder redan idag vuxenutbildning på gymnasial nivå och kompetens finns för att kunna bedriva även YH-utbildningar, säger Maria Danielsson, enhetschef för Birgittaskolan.

Flytt av utbildning

Yrkeshögskoleutbildningen Vårdadministratör har sedan tidigare bedrivits på Nyströmska skolan i Söderköping. Utbildningen leder till jobb. Hela 93 procent av de som fullföljt sina studier förra året fick anställning inom yrket efter utbildningens slut.

- Utbildningen startade 2008 i Söderköping och har under åren utbildat ett stort antal vårdadministratörer. Genom att göra denna överflyttning är vår förhoppning att få större geografisk spridning på våra sökande till utbildningen och därmed kunna kompetensförsörja ett ännu större område än tidigare. Birgittaskolan ligger centralt belägen i Linköping vilket gör att utbildningen blir mer tillgänglig logistiskt sett för många studerande, säger Lotta Lexén, utbildningsstrateg på Östsvenska Yrkeshögskolan.

En viktig utbildning

Vårdadministratörens roll är en viktig del i patientsäkerhetskedjan. Det råder idag brist på utbildade vårdadministratörer. För att skapa den yrkeskompetens som arbetsgivaren efterfrågar har Region Östergötland i samarbete med Nyströmska skolan arbetat fram innehållet i utbildningen.

- Det känns bra att en så etablerad skola som Birgittaskolan nu tar över och fortsätter bedriva denna viktiga YH-utbildning inom vårdadministration. Birgittaskolan tillfrågades att ta över utbildningen då de har lång erfarenhet av att driva utbildningar inom vård och omsorg och med tanke på deras geografiska placering. Jag ser fram emot att samverka och vidareutveckla utbildningen med Birgittaskolan, säger Kristina Nyström, HR-konsult på Region Östergötland.

För mer information om Birgittaskolan:

För mer information och ansökning:


Text: Charlotta Flodén