Ytterligare fyra artister klara för Linköpings stadsfest

7 juni 2019 | Uppleva & göra
Linköpings stadsfest gör tillsammans med arrangörsgruppen Gähda en stor satsning för ungdomar: en konsertkväll på Borggården fredag den 23 augusti. Klara artister för kvällen är Lamix, Cherrie, Imenella och Mares.
Konsertpublik

Foto: Mostphotos

Satsningen görs i samarbete med Ung Puls och Sensus. Linköpings kommuns verksamhet Ung Puls är en plattform där unga får utöva och genomföra sina passioner och drömmar genom att förverkliga sina idéer. Några av dem som kunnat göra detta är fyra ungdomar som bildat arrangörsgruppen Gähda.

Tog chansen

– För cirka två år sedan mötte vi dessa unga som berättade om sin dröm; att göra fester för andra unga. Så vi gav dem möjligheten och de tog den, säger Viktoria Wisén, samordnare på Ung Puls.

Hon fortsätter:

– Linköpings stadsfest önskade en konsertkväll för ungdomar på fredagen, så vi frågade Gähda-gruppen. De sa självklart ”ja”. Detta är en storsatsning för stadsfesten och att lägga det i händerna på de unga är så coolt!

Bred publik

Ramarna som Gähda-gänget fick var bland annat att den primära målgruppen ska vara 15 år och uppåt och att artisterna ska locka en bred publik. Det ska vara en kväll där människor från alla delar av Linköping kan samlas för en härlig kväll med riktigt bra artister på scenen.

Claes Lauritsen är projektledare på Linköpings stadsfest:

– Det känns jättebra att kunna göra den här satsningen tillsammans med Gähda, Ung Puls och Sensus. Det kommer bli många ungdomar i publiken denna kväll, men vi tror att de här artisterna även lockar en lite äldre publik. Och en blandning av människor bidrar till ökad trygghet under stadsfesten, säger han.

"Fantastisk dag"

Gähda-gänget skickar också med en hälsning:

– Hoppas ni kommer vara på plats för det kommer bli en fantastisk och rolig dag! Som alltid hämtar vi bara stora namn på artister, så tell your friends!

Fyra artister är som sagt klara och några fler kommer att presenteras under sommaren. Förutom konserterna på Borggården kommer även området runt Domkyrkoparken att fyllas med aktiviteter för ungdomar. På plats finns bland annat Ung Puls, Linköpings fritidsgårdar, Hangarens skateboardramp och Drop the act.

På Linköpings stadsfests webbplats kan du kontinuerligt läsa mer om bokade artister och om programmet: