23 gymnasieskolor bjuder in till mässa

6 november 2018 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Lördagen den 10 november bjuds blivande gymnasieelever och deras föräldrar in till en stor gymnasiemässa på Konsert & Kongress i Linköping.

På mässan ges tillfälle för alla deltagare att botanisera bland olika gymnasieskolors program i Linköping, Kinda, Mjölby samt Åtvidaberg.

Alla gymnasieskolor i Linköping kommer att vara med, både kommunala och fristående skolor samt regionens naturbruksgymnasium. Även gymnasieskolorna från Kinda, Mjölby och Åtvidabergs finns på plats. Det blir också olika seminarium med information från studie- och yrkesvägledare samt gymnasieantagningen som berättar hur valet går till och vad som är viktigt att tänka på.

Syftet med mässan är att guida elever i årskurs nio till rätt gymnasieval. På mässan kommer eleven att kunna besöka alla skolors montrar för att få en överblick över vilka skolor och program som finns just i våra kommuner. Dessutom så kan man få tips och idéer om vilka skolor som ska besökas på respektive skolas egna ”Öppet hus”-tillfällen, längre fram under hösten och vintern. Det bjuds även på underhållning och uppvisning på både inom- och utomhusscener.

Förutom information från skolor samt gymnasieantagningen så kommer även Skolverket, Linköpings universitet, Arbetsförmedlingen med flera att finnas med för att ge information vid den så kallade Framtidsarenan.

Cirka 5000 besökare väntas. Det kommer finnas tolkar på plats som representerar 13 olika språk.

Mässan är öppen klockan 09:30 – 14:00.

Lennart Lundwall Projektledare utbildningskontoret 013-207376 lennart.lundwall@linkoping.se

Sofie Berlin

Vik. mediekommunikatör

Skicka e-post till Sofie Berlin

E-post: sofie.berlin@linkoping.se

Telefon: 072-468 08 77

Senast uppdaterad den 6 november 2018