Linköping kammade hem Planpriset

20 mars 2019 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Linköpings kommun kammade hem det prestigefyllda Planpriset. Vinnaren korades av Sveriges arkitekter på tisdagskvällens arkitekturgala.

– Det är jätteroligt att Linköping fick ta emot priset och att programmet uppmärksammas så stort. Det är ett mycket bra betyg för planarbetet i Linköpings kommun, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Muharrem Demirok (C).

På galan representerades kommunen av Muharrem Demirok, Fanny Wahlqvist, översiktsplanechef och Johanna Wiklander, tidigare stadsarkitekt i Linköpings kommun och då ansvarig för programmets framtagande.

– Priset är förstås ett erkännande av vårt arbete och vårt synsätt kring arkitektur. Det känns väldigt bra att vi fick ta emot det, säger samhällsbyggnadsdirektör Leif Lindberg.

Arkitekturprogrammet är ett tillägg till översiktsplanen för staden Linköping och syftet är att det ska bidra till att stadens växande sker hållbart och med kvalitet. Programmet har funktionen av ett ramverk för de aktörer som är med och bygger staden.

Det är tredje året i rad som Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Linköpings kommun, nominerats till Planpriset. Föregående år har Utvecklingsplan för Linköping innerstad, och planarbetet för Vallastaden varit nominerade.

Leif Lindberg, samhällsbyggnadsdirektör: 073-049 92 00

Muharrem Demirok (C)

Ordförande samhällsbyggnadsnämnden / kommunalråd

Skicka e-post till Muharrem Demirok (C)

E-post: muharrem.demirok@linkoping.se

Telefon: 013-20 62 94

Sofie Berlin

Mediekommunikatör

Skicka e-post till Sofie Berlin

E-post: sofie.berlin@linkoping.se

Telefon: 072-468 08 77

Senast uppdaterad den 20 mars 2019