Pressinbjudan: Så blir Linköpings Regnbågsvecka 2019

29 april 2019 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
På en pressträff presenterar RFSL Linköping tillsammans med Linköpings Kommun och Tekniska verken vad som kommer hända under Regnbågsveckan och vilka som medverkar. Nytt för i år är att Tekniska verken går in som medarrangör av Regnbågsveckan.
Foto: RFSL Linköping

Tid: Den 6 maj klockan 10.00

Plats: Stadshuset Linköping

Linköpings Regnbågsvecka 2019 äger rum 20/5 - 26/5 med invigning på dagen mot queerfobi 17/5. Temat för i år är normkreativitet. Paraden äger rum den 25/5 med samling i Trädgårdsföreningen 13.30.

Syftet med Linköpings Regnbågsvecka och Regnbågsparad är att stärka HBTQ-personers livssituation och rättigheter samt att öka kunskapen kring HBTQ-personers levnadsvillkor bland såväl professionella som för en bredare allmänhet.

Regnbågsveckan och paraden ska belysa vikten av arbete för lika rättigheter, engagemang, respekt och inkludering och verka för ett fördomsfritt samhälle med nolltolerans för diskriminering och hatbrott.

Regnbågsveckan är en manifestation för ett jämställt samhälle där normer suddas ut och mångfald värderas. Det är en protest mot den situation som råder i världen idag, och en fest för hur långt vi ändå kommit på många håll i världen. Det är i synnerhet HBTQ-personers rättigheter som står i fokus med ett bredare underliggande budskap om allas lika värde.

På pressträffen presenteras hela programmet för årets Regnbågsvecka och Regnbågsparad. Under pressträffen släpps även hela listan på medverkande under veckan.

Borgmästare Lars Vikinge deltar på pressträffen.

Anmäl gärna ditt deltagande till sofie.berlin@linkoping.se innan fredag 3/5.   

Välkommen!

Robin Lo Holmlid, RFSL Linköping linkopingsregnbagsvecka@linkoping.rfsl.se Lana Brunell, kommunikatör Tekniska verken lana.brunell@tekniskaverken.se

Sofie Berlin

Mediekommunikatör

Skicka e-post till Sofie Berlin

E-post: sofie.berlin@linkoping.se

Telefon: 072-468 08 77

Senast uppdaterad den 29 april 2019