Pressinbjudan: Unik förhandsvisning inför nycirkusfestival

9 augusti 2019 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Nu är det äntligen dags för en av de mest spektakulära event-satsningarna som någonsin gjorts i Linköpings stadsrum. 15-17 augusti arrangeras nycirkusfestivalen ”I Dare You” mitt i city med artister och kompanier av högsta internationella klass. Dagen innan bjuder vi in till en pressträff av sällan skådat slag.
Foto: Mats Bäcker

Tid: Onsdag 14 augusti, klockan 15:00

Plats: Scenen, Stora torget

På festivalscenen på Stora Torget bjuder vi in till en träff med möjligheter till helt unikt material för både text, foto, tv och radio. Här kommer Cirkus Cirkör spela upp ett kort utdrag i kostym från världspremiären av deras nya föreställning Bloom. Även kompaniet Norwegian Ninjas bjuder på ett smakprov från deras föreställning Circus Extravaganza Cabaret som nyligen spelades i Berlin. En makalös show fylld av gränsöverskridande cirkus med inslag av fakirer, burlesk och extravaganta karaktärer.

Båda smakproven kommer att ges möjlighet att dokumenteras både från publikperspektiv och direkt uppe på scen tillsammans med artisterna för optimala bilder. Utöver smakproven ges en introduktion till festivalen och dess bakgrund och innehåll.

Följande personer och parter kommer att vara tillgängliga för media:

• Cirkus Cirkör (regissörer och artister)

• Norwegian Ninjas (artister)

• Lars Wassrin (konstnärlig ledare för I Dare You)

• Mårten Hafström (kulturutvecklingschef, Linköpings kommun)

• Eva Lundgren Stenbom (Östgötateatern/Nycirkus Öst)

• Jesper Nikolajeff (nycirkusartist)

• Claes Lauritsen (projektledare Visit Linköping)

Observera att regissörerna och många av nycirkusartisterna inte talar svenska och ger därför intervjuer på förslagsvis engelska, franska och tyska.

I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival är en del av projektet Nycirkus Öst som stöds av Kulturrådet. Festivalen är ett brett samarbete mellan Linköpings kommun, Kultur och Fritidsförvaltningen i Linköping, Visit Linköping & co, Östgötateatern, Region Östergötland, Finspångs kommun, Nycirkus Öst och East Sweden Circus Festival.

Festivalen är ett gratisarrangemang.

Facebook: https://www.facebook.com/events/2284174958492449/

Hemsida: visitlinkoping.se/nycirkusfestival

Eva Lundgren Stenbom (Östgötateatern/Nycirkus Öst) eva.lundgrenstenbom@ostgotateatern.se 070-0901627 Mattias Grane (Linköpings kommun) mattias.grane@linkoping.se 013-26 30 76

Sofie Berlin

Mediekommunikatör

Skicka e-post till Sofie Berlin

E-post: sofie.berlin@linkoping.se

Telefon: 072-468 08 77

Senast uppdaterad den 9 augusti 2019