Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Anders Jolby blir ny utbildningsdirektör i Linköpings kommun

9 september 2019 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Nu är det klart att Anders Jolby blir ny utbildningsdirektör i Linköpings kommun. Han tillträder tjänsten den 1 december.
Anders Jolby. Foto: Anna Ericsson

Anders Jolby kommer senast från Region Gotland där han har varit utbildningsdirektör och förvaltningschef för Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen. Innan dess arbetade han som förvaltningschef för Serviceförvaltningen i Region Gotland. Tidigare har han varit administrativ chef på Riksantikvarieämbetet och arbetat inom Försvarsmakten, bland annat som bataljonschef för P18 på Gotland.

Anders Jolby ser fram emot det nya uppdraget:

– Linköping är känt för starkt fokus på skola och bildning. Kommunen har också många styrkor med god tillväxt, universitet och ett starkt näringsliv. Samtidigt finns samma typer av utmaningar som många andra kommuner i Sverige har att hantera när det gäller kompetensförsörjning, elevers måluppfyllelse, trygghet och likvärdig skola. Jag är lika glad som hedrad över att ha fått det här förtroendet och ser fram emot att bidra med min kunskap och kompetens till Linköpings fortsatta utveckling, säger Anders Jolby.

Paul Håkansson, kommundirektör i Linköpings kommun, är glad över rekryteringen:

– Anders Jolby är en erfaren och trygg ledare som kan föra Utbildningsförvaltningen vidare på ett professionellt sätt. Han behärskar förvaltningens breda perspektiv och kan skapa den samsyn och sammanhållning som behövs. Anders erfarenhet från kommunledning kommer också till nytta i den gemensamma utvecklingen av kommunens förvaltningsorganisation som vi driver, säger Paul Håkansson.


Anders Jolby, tillträdande utbildningsdirektör i Linköpings kommun Telefon 0707-603901 Per Conning, kommunikatör, Linköpings kommun Telefon: 013-20 64 20

Senast uppdaterad den 9 september 2019