Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Satsning på sommaraktiviteter för barn och ungdomar

16 juni 2020 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Linköpings kommun vill bidra till en meningsfull sommar för barn och ungdomar. Det är alltid viktigt, men i år kanske viktigare än någonsin med tanke på att fler kommer att spendera sommaren hemma. Därför genomför vi en särskild satsning på sommaraktiviteter för de barn och ungdomar som bor i Linköpings kommun.

Genom en utökad satsning på 500 000 kronor kommer ytterligare många fler barn och unga kunna erbjudas meningsfulla aktiviteter under sommaren. Av den totala summan fördelas 350 000 kronor till föreningar i Linköping och 150 000 kronor till Kultur- och fritidsförvaltningens enhet Kulturscener- och ungdom.

– Vi är glada över att tillsammans med föreningarna kunna erbjuda så många olika aktiviteter för barn och unga. I sommar känns det extra viktigt att bidra till en meningsfull fritid med tanke på rådande läge och att fler än vanligt troligen tillbringar sommaren hemma. Utifrån den rådande situationen kommer föreningarna spela en viktig roll för att vi ska kunna erbjuda roliga och givande aktiviteter, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I år erbjuder föreningarna aktiviteter som volleyboll, fotboll och simning. Det finns också möjlighet att vara med på scenkonstläger, teaterkurser eller sköta djur på 4H-gård. Det är en stor bredd på aktiviteterna. Flertalet aktiviteter är gratis. Föreningarna ansvarar för att säkerställa att myndigheternas rekommendationer, råd och regler följs. Alla aktiviteter kommer att genomföras på ett sätt som begränsar risken för smittspridning.

– Vi ser att det i år är extra viktigt att vi kan erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till barn och unga i Linköping. Gemenskap och att träffa kompisar är särskilt viktigt när många tillbringar mycket tid på hemmaplan, säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör.

28 föreningar kommer dessutom med stöd av cirka 150 feriearbetare från Linköpings kommun erbjuda sommaraktiviteter. Feriearbetarna ska bland annat tillsammans med fritidsledare planera och genomföra aktiviteter för barn och unga och finnas på plats i fler områden än vanligt i sommar.

Via kommunens hemsida Lov i Linköping kan olika arrangörer presentera sitt utbud av lovaktiviter för barn och ungdomar.

Gustaf Appelberg (L)

Ordförande kultur- och fritidsnämnden

Till e-postformulär för Gustaf Appelberg (L)

E-post: Gustaf.appelberg@linkoping.se

Telefon: 0704441046

Karin Olanders

Kultur- och fritidsdirektör

Till e-postformulär för Karin Olanders

E-post: karin.olanders@linkoping.se

Telefon: 013-20 73 11

Sofie Berlin

Mediekommunikatör

Till e-postformulär för Sofie Berlin

E-post: sofie.berlin@linkoping.se

Telefon: 072-468 08 77

Senast uppdaterad den 16 juni 2020