Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Satsning på utemiljöer ska bryta isolering

13 oktober 2020 | Pressmeddelande från Linköpings kommun – Politik
Under den rådande coronapandemin har många äldre känt sig isolerade. Därför ser nu äldrenämnden över möjligheterna att stärka utemiljöerna på kommunens äldreboenden.

Tanken är att investera i uterum som pergolor och orangerier, där äldre kan befinna sig utomhus i frisk luft och samtidigt vara i ett socialt sammanhang.

Samtidigt är det fler satsningar som genomförs. Tillsammans med Lejonfastigheter görs en omfattande renovering av Åleryds olika ytor. Man passar även på att anpassa en del utrymmen vilket ska ge ett bredare användningsområde.

– Vi gör satsningar för att höja livskvalitén för våra äldre. Satsningar på utemiljöer och lokalanpassning är inte de största budgetposterna, men kan ge guldkant på tillvaron för våra äldre, säger Liselotte Fager (KD).

På onsdag den 14 oktober besöker Liselotte Fager (KD) Ekhults vårdboende tillsammans med representanter från Demensföreningen för att närmare undersöka vilka satsningar som kan göras för att stärka utemiljöerna på kommunens äldreboenden.

– Vi har goda förutsättningar att satsa på att stärka utemiljöerna. Jag vill gärna se vilka utmaningar och möjligheter det finns. Därför besöker jag Ekhult som ett sätt att öka min kunskap och hitta rätt typ av satsningar att genomföra, säger Liselotte Fager (KD).

Liselotte Fager (KD)

ordförande i äldrenämnden

Till e-postformulär för Liselotte Fager (KD)

E-post: Liselotte.Fager@linkoping.se

Telefon: 076-048 14 90

Senast uppdaterad den 13 oktober 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: