Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir ny HR-direktör

29 mars 2021 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Helene Larsson blir ny HR-direktör för Linköpings kommun. Hon kommer närmast från ett rekryteringsföretag, men har sedan tidigare ett långt förflutet i Linköpings kommun.
Helene Larsson, tillträdande HR-direktör

– Jag är väldigt glad över att kunna anställa Helene. Hon har mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla kommunens arbete med att vara en modern och attraktiv arbetsplats där medarbetarnas och chefernas kompetens och kreativitet tas till vara, säger Paul Håkansson, kommundirektör. 

Helene Larsson kommer närmast från rekryteringsföretaget AS&B Executive i Linköping, där hon varit anställd i tre år som seniorkonsult. Hon har dock god kännedom om Linköpings kommun efter närmare tolv år som anställd i kommunen, bland annat som avdelnings- och kvalitetschef på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, samt HR-chef och HR-konsult i olika roller i kommunen.

– För mig är det här en stor och spännande utmaning, som jag verkligen ser fram emot. Det finns en positiv kraft i Linköpings kommun, som vi kan dra stor nytta av som arbetsgivare. Det kommer att behövas med tanke på att vi behöver använda alla vägar som finns för att säkra vår kompetensförsörjning, säger hon.

Helene Larsson är 40 år och bosatt i Linköping. Hon är uppvuxen i Motala och har en examen från Programmet för personal- och arbetsvetenskap vid Linköpings universitet. Helene Larsson börjar som HR-direktör den 1 september. Hon efterträder Sonja Erlandsson, som tillträder tjänsten som utförardirektör och chef för Leanlink den 1 april. 

 

Paul Håkansson

Kommundirektör

Till e-postformulär för Paul Håkansson

E-post: paul.hakansson@linkoping.se

Telefon: 013-20 70 99

Helene Larsson

Tillträdande HR-direktör

Telefon: 0702- 655 682

Senast uppdaterad den 29 mars 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: