Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköping i topp gällande service till näringslivet

22 april 2021 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) presenterar idag nya siffror för näringslivets upplevelse av myndighetsutövningen i landets kommuner. Linköping ökar åter kraftigt och placerar sig på första plats av Sveriges tio största städer med ett NKI om 78.

Resultatet av 2020 års mätning av kommunens myndighetsutövning, SKR Löpande Insikt, visar att Linköpings företag upplever att den service de får av kommunen ligger på en genomgående hög nivå. SKR:s mätning är betydelsefull då myndighetsutövningen ofta står för 19 av de 20 kontakter ett företag har med sin kommun.

– Att få direkt feedback från företagen har stor betydelse för vårt fortsatta utvecklingsarbete mot ett bättre företagsklimat i Linköping. Att vi lyckats vända den negativa trend vi såg 2018 till ett så bra resultat redan 2020, med alla utmaningar pandemin inneburit, visar att vi inom kommunen har handlingskraft och vilja att förändra oss i linje med den förväntan som både företag och medborgare skall ha på oss. Vi har fortsatt stora ambitioner och fortsätter arbetet med att tillsammans göra vår kommun ännu bättre. En plats där det är lätt att driva företag, där fler företag startas och där fler har jobb, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

Stefan Erikson (M), bygg- och miljönämndens ordförande, utvecklar.

– För snart tre år sedan inleddes ett förvaltningsövergripande arbete för att vända utvecklingen. En rad åtgärder har genomförts, vilket dagens mätning kan visa resultatet av. Vår bygglovsavdelning har rekordmånga ärenden att hantera. Samtidigt har de ökat sitt NKI med + 13 punkter, vilket är enastående. Det finns all anledning att vara stolt över våra handläggare.

Nöjd kundindex

SKR mäter nöjd kundindex (NKI) inom sex olika myndighetsområden. Inom dessa sex ligger nu Linköping över, eller mycket över 70 som är SKR gräns för vad som betraktas som högt. De senaste tre åren har Linköping ökat sitt totala NKI från 70 till 78 och gått från 124:e till 42:a plats i riket. I jämförelsen med Sveriges tio största kommuner är Linköping nu nummer ett.

– Linköping växer fortsatt snabbt. Att vi under året kunnat möta näringslivets förväntan trots pandemins härjningar gör mig stolt över organisationen. Nu startas många spännande utvecklingsprojekt i Linköping. Genom att vår service till företagen blivit snabbare och bättre är vi rustade att möta framtiden, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Läs hela mätningen på www.skr.se

Niklas Borg (M)

Kommunstyrelsens ordförande / kommunalråd

Till e-postformulär för Niklas Borg (M)

E-post: niklas.borg@linkoping.se

Telefon: 070-815 49 73

Muharrem Demirok (C)

Ordförande samhällsbyggnadsnämnden / kommunalråd

Till e-postformulär för Muharrem Demirok (C)

E-post: muharrem.demirok@linkoping.se

Telefon: 013-20 62 94

Stefan Erikson (M)

Ordförande i bygg- och miljönämnden

Till e-postformulär för Stefan Erikson (M)

E-post: Stefan.erikson@linkoping.se

Telefon: 0707-683290

Sonja Sandbacka

Kommunikatör

Till e-postformulär för Sonja Sandbacka

E-post: sonja.sandbacka@linkoping.se

Telefon: 0725-967863

Senast uppdaterad den 22 april 2021