Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Pressinbjudan: Pulsbanker sysselsätter 150 ungdomar i sommar

21 juni 2021 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
I sex stadsdelar i Linköping har kommunen under sommaren startat upp så kallade Pulsbanker för barn och unga. Här finns möjlighet att gratis låna sommarprylar, aktivitetsmaterial och delta på olika aktiviteter. Nu har 150 ungdomar fått sommararbete på Pulsbankerna.

– Ungdomar som skapar aktiviteter för ungdomar, bättre lösning kan man inte få. Våra sommarjobbare vet ju precis vad som är roligt och vad som efterfrågas av de sommarlovslediga barnen. Utifrån det planerar de vad som ska hända på Pulsbankerna under sommaren, säger Viktoria Wisén, verksamhetschef UngPuls, Linköpings kommun.

Pulsbanker finns under vecka 25 till och med 30 i Berga, Ekholmen, Ryd, Lambohov, Ljungsbro och Skäggetorp. Utöver Pulsbankerna anställer kultur- och fritidsförvaltningen ytterligare drygt 150 ungdomar som sommarjobbar hos olika idrottsföreningar i kommunen. 

Media bjuds in till pressträff vid en pulsbank för att få en inblick i verksamheten. På pressträffen deltar Viktoria Wisén, verksamhetschef Ung Puls samt feriearbetande ungdom.

Datum: Tisdag 22 juni
Tid: 13:00
Plats: Pulsbanken i Ryd vid aktivitetsparken

 

Viktoria Wisén

Verksamhetschef, Ung Puls

Till e-postformulär för Viktoria Wisén

E-post: viktoria.wisen@linkoping.se

Telefon: 013-20 76 56

Marie Hallerfelt

kommunikatör, Kultur- och fritidsförvaltningen

Till e-postformulär för Marie Hallerfelt

E-post: marie.hallerfelt@linkoping.se

Telefon: 013-26 31 65

Senast uppdaterad den 21 juni 2021