Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nu lanseras vinterkartan.se

25 november 2021 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Till första advent och Tidernas jul i Gamla Linköping lanseras den för i år nya webbplatsen vinterkartan.se. Vinterkartan ska inspirera Linköpingsborna och besökare att gå ut i vintern och uppleva den fina stad som Linköping är. 

Syftet med Vinterkartan är att nå ut med platser och evenemang som erbjuds i staden och att Linköpingsborna på ett samlat ställe kan ta del av utbudet. Här samlas höjdpunkter såsom Tidernas jul i Gamla Linköping, Nyårsfirandet i city och Skyltens vintermarknad. Kartan tas fram av Linköpings kommun i samarbete med Visit Linköping och Linköpings Innersta. 

Vinterkartan ska hjälpa Linköpingsborna att upptäcka saker att se och göra under perioden advent till och med januari.

Nya evenemang

I år har Linköpings kommun tagit fram nya aktiviteter som presenteras i kartan. Det är kultur- och ljuspromenaden Vintergatan som utgår från Trädgårdsföreningen och går sedan upp via Tinnerbäcken. Promenaden bygger på återbruk av tidigare Vinterljusinstallationer men även några nya installationer. Dessutom ljussätts en rad redan befintliga offentliga konstverk samt ett par kulturarvsintressanta platser.

– Vintergatan kommer även inkludera guidade visningar och en familjevänlig digital tipspromenad som gör det roligt att vara ute tillsammans och lösa kluriga frågor, säger Truels Olin, projektledare, kulturscener och ungdom i Linköpings kommun.

På Stora torget kommer det bland annat att monteras upp en skridskobana.

– Om vintern bidrar med någorlunda kyligt väder kommer det även under januari månad att anläggas ett längdskidspår för barnen på Stora torget, säger Truels Olin.

 

 

Truels Olin

Projektledare, kulturscener och ungdom

Till e-postformulär för Truels Olin

E-post: Truels.olin@linkoping.se

Telefon: 013-26 27 07

Senast uppdaterad den 25 november 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: