Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till årets kulturfest

23 maj 2023 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
26-27 maj bjuder Linköpings kulturliv in till en fest där kulturen står i centrum. 120 programpunkter fördelas på två härliga kulturdagar med allt från konserter och sagostunder till dans, konstutställningar och författarsamtal. Nu har man chans att uppleva Linköpings breda kulturliv.
Foto: Linköpings kommun

– Linköpings kulturdagar arrangeras av Linköpings kommun tillsammans med kulturföreningar, institutioner, näringsliv och olika kulturaktörer. Det är Linköpings kulturliv som står för innehållet. Vi i Linköpings kommun hjälper till att synliggöra och marknadsföra evenemanget, säger Elin Winberg, projektledare, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Två späckade dagar

Det är tredje året som Kulturdagarna arrangeras och andra gången fysiskt (första gången digitalt på grund av pandemin). Förra året var det en hel vecka men i år satsar man på en mer komprimerad variant med två dagar. Syftet är att synliggöra kulturlivet och tillsammans med aktörer och besökare skapa ett myller av kultur och festligheter.

– Så här är det när man startar upp nya evenemang, man utvärderar och utvecklar. Vi såg tydligt att en hel vecka blev för utdragen och vi tror att två intensiva dagar ger besökarna mer och att totalkänslan av att kulturen tar plats blir större. Det händer så otroligt mycket kultur här i Linköping, vi hoppas att kulturdagarna ska synliggöra detta. säger Elin Winberg.

En av kulturaktörerna som deltar med programpunkt på Kulturdagarna är Linköpings bokhandel.

– Kulturdagarna är ett bra tillfälle för oss och andra kulturaktörer att bjuda in Linköpingsborna till olika event där kulturen står i centrum. Vi som ny bokhandel jobbar för att bli en naturlig plats för kulturmöten alla dagar i veckan. Det här är ett bra tillfälle för oss att visa upp vår bokhandel och vår bredd. Under dessa dagar bjuder vi in till både boksamtal, föreläsning och solobaskonsert, säger Monika Gustavsson, Linköpings bokhandel.


Långsiktiga mål  stärka Linköping som kulturstad

– Linköping är en fantastisk stad att bo, arbeta i och besöka men vi får på olika sätt till oss att Linköpingsborna efterfrågar mer kultur. Vi jobbar med det och Kulturdagarna är ett sätt att synliggöra Linköpings kulturliv och samtidigt stärka Linköping som kulturstad, säger Michael Brask, utvecklingschef kultur & ungdom, kultur- och fritidsförvaltningen.

Elin Winberg, projektledare 013-20 64 03, [email protected] [email protected]

Senast uppdaterad den 23 maj 2023