Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Teckenspråk: Äldres aktiviteter och fritid

Gemenskap och aktiviteter stimulerar både hjärna och hjärta. Det finns många sätt att som senior behålla hälsan och må bra.


Linköpings kommun arbetar med att utveckla aktiviteter och socialt innehåll i vardagen för dig som senior. Detta arbete görs i samarbete mellan äldreomsorgen, föreningsliv och andra verksamheter inom kommunen som skolan och kultursektorn. Varje vecka anordnar kommunen olika aktiviteter för seniorer.

Träffpunkter och aktiviteter

På samtliga servicehus och i några gemensamhetslokaler finns fritidsverksamhet på 15 timmar per vecka. Det kan exempelvis handla om föreläsningar, underhållning, bingo och utflykter. Du kan kontakta närmsta servicehus om du önskar mer information om vad fritidsverksamheten erbjuder.

Minigym

På en del av kommunens servicehus finns minigym. Där är du välkommen att träna på egen hand. Minigymmen är en del av servicehusens fritidsverksamhet. På Hagdahlska seniorcenter finns ett minigym där du kan träna på vardagar klockan 10-16. Där finns också tv-spelet Wii som är ett kul sätt att träna motorik och koordination.

Minigym finns på följande platser:

  • Överstens servicehus. T1, Överstegatan 22  
  • Johannelunds Servicehus, Skogslyckegatan 5B
  • Aspens servicehus, Barfotegatan 1
  • Skäggetorps servicehus, Skäggetorp Centrum 4C
  • Härnebackens servicehus, Härnegatan 61, Ljungsbro
  • Ramstorpsgatans servicehus, Ramstorpsgatan 36
  • Hagdahlska huset - Seniorcenter, Platensgatan 2

Gym

Åleryds friskvårdsgym finns till för dig som vill pröva att träna styrketräning. För mer information ring 013-20 84 65.

Utegym

På några platser i Linköping finns det aktivitetsparker med träningsmöjligheter. Du hittar en av dem vid Johannelunds centrum. Intill lekplatsen och längre in i parken finns flera stationer med gymredskap som passar ungdomar, vuxna och seniorer. Maskinerna hittas lätt då de är starkt röda och gula och står på en färgglad gummimatta. Träningsstationerna är tillgängliga för rullstolsburna.

Syngym

Syngym varje måndag från 15.00-16.00 i gymmet på Ålerydsvägen 7.

För mer information ring 013-20 84 69.

Senast uppdaterad den 14 september 2020