Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Äldredagen & Balansera mera 2021

Den 13 oktober 2021 är det dags för årets Äldredag och på grund av pandemin kommer eventet att genomföras digitalt. Det finns även information, filmer och material om kampanjen Balansera mera längre ner på sidan.

Information om livesändningen

  • Klicka på länken här nedan för att ladda ner livesändning och titta i efterhand.
    https://vimeo.com/user121187454/download/631673947/ec2708b035 

  • Tack alla som tittade på årets livesändning av Äldredagen 2021. Information om när och hur programmet kommer publiceras i sin helhet med undertexter kommer inom kort. 

  • Använd gärna vår hashtag när du tar bilder och publicerar på sociala medier: #äldredagen2021lkpg 
  •  
  • OBS: Sändningen textas inte i realtid, utan kommer textas i efterhand när programmet publiceras i sin helhet på hemsidan när det redigerats färdigt. 

Information om eventet

Huvudrubriken för Äldredagen har under alla år varit “Må väl till kropp och själ” och det temat är ju alltid gångbart, så i år kommer fokus ligga på hälsa, mat och musik. Planeringsgruppen består av representanter från SoF, Leanlink och Kultur och fritid för äldre. 

Trots pandemin bestämde äldrenämnden tidigt att Äldredagen 2021 skulle bli av, men i digitalt format. Artisten och underhållaren Daniel Yngwe kommer vara programledare under årets live-sändning.  

Gäster i programmet blir äldrenämndens ordförande Liselotte Fager, landshövding Carl Fredrik Graf, professor Fredrik Nyström och “Hela Sveriges matmamma” - Monika Hallberg. Dessutom kommer husbandet och Kulturarbetarna från Kultur och fritid för äldre att sjunga och spela musik. 

Många är nog lite trötta på det digitala formatet, men tanken är att göra den digitala Äldredagen till en intressant och givande sändning, som ett tv-program likt Skavlan. 

Efter livestreamingen på cirka 1,5 timma sänds en timmeslång, textad allsångskonsert med Östgötabandet och Kulturarbetarna, inspelad på Östgötamusiken.

Montrar och informationsfilmer

Balansera mera

I år uppmärksammas kampanjen Balansera mera tillsammans med Äldre dagen. Den presenteras i ett mindre format i digital form.Tidigare år har evenemang kring fallprevention hållits i Missionskyrkan.

Fallolyckor är den olyckstyp som leder till att flest människor dör, läggs in på sjukhus för vård och besöker akutmottagningar varje år. Många av dem som råkar ut för fallolyckor är äldre. Risken för att råka ut för fallolyckor kan förebyggas genom att äta klokt, motionera regelbundet och ha koll på sina mediciner.

Här nedan finns filmer, information och material från Socialstyrelsen om vad Du själv kan göra för att förebygga risken för fall.

Senast uppdaterad den 14 oktober 2021