Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Att bo i vårdbostad

Vårdbostad är ett särskilt boende med tillgång till personal under hela dygnet. I nära anslutning till vårdbostaden finns gemensamma utrymmen för måltider och samvaro.

En vårdbostad är en liten lägenhet om cirka 35 kvadratmeter. Du har eget hyreskontrakt på lägenheten. I bostaden finns egen dusch och toalett, samt oftast tvättmaskin och torkmöjlighet. Dessutom finns ett litet pentry. I nära anslutning till vårdbostaden finns gemensamma utrymmen för måltider och samvaro. Tillgång till personal finns under hela dygnet. I lägenheten finns trygghetslarm.

När man bor i vårdbostad finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter på boendet, till exempel musikunderhållning, gymnastik eller tidningsläsning. Den som bor i vårdbostad erbjuds möjlighet till promenader varje vecka samt utevistelser.

I vårdbostäder ingår alla måltider, inklusive mellanmål. Utöver att maten ska vara god och vällagad så är det viktigt att det är trevligt vid måltiderna. Om man har behov av specialkost eller dietkost får man det utan extra kostnad.

Hemsjukvård innebär att man får medicinsk vård i vårdbostaden. På boendet finns det en ansvarig sjuksköterska. Hemsjukvård kan ges av sjuksköterskan eller av undersköterska. Hemsjukvård kan ges under hela dygnet. Det är primärvårdens läkare som ansvarar för läkarinsatser. Rehabiliteringen syftar till att behålla det friska så länge som möjligt. Den som till exempel har behov av gångträning kan få hjälp med det av personalen.

Äldrelots

Vi har inte möjlighet att ta emot spontanbesök, vänligen ring innan.

Till e-postformulär för Äldrelots

E-post: aldrelots@linkoping.se

Telefon: 013-20 64 01
Telefontid:
Måndag-fredag 09.00-12.00 (även klämdagar 09.00-10.00).

Besöksadress: Hertig Karlsgatan 4 (se karta)

Postadress:
Social- och omsorgsförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/aldrelots http://www.linkoping.se/aldrelots

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 10 december 2019