Hoppa till huvudinnehåll

Äldreomsorgsmåltider

Inom äldreomsorgen lagar Kost och restaurang måltider till servicehus, trygghetsboenden, vårdboenden och matkorgar till hemtjänstens kunder.

En festlig måltid

 

Vi strävar efter att servera varierad och näringsriktig mat inom äldreomsorgen. När man blir äldre minskar ofta matlusten, vilket resulterar i att det är vanligare med undervikt än övervikt. Då är det extra viktigt att måltiden är näringsrik. Vi lagar därför mindre portioner men på äkta råvaror såsom grädde och smör. Vi erbjuder även kost med annan konsistens för de matgäster som behöver det. Oavsett om kunden äter sin mat på ett vårdboende, i en servicehusrestaurang eller får hem en matkorg, finns det flera alternativrätter att välja på.

Lunch på servicehus och trygghetsboenden

På Leanlinks servicehus driver Kost och restaurang restaurangerna. Pensionärer boende i Linköpings kommun är välkomna att besöka servicehusens restauranger för att äta lunch och en del servicehus erbjuder även lunch för allmänheten. Kontakta det servicehus du vill besöka för att höra vad som gäller just där. Matsedlarna hittar du här till höger.

Måltider på vårdboenden

Måltiden och miljön kring denna är en viktig del av vardagen på ett vårdboende. Måltiden kombinerat med olika aktiviteter är också ett sätt att uppmärksamma högtider och storhelger. Kost och restaurang tillagar och levererar i första hand lunchmåltiden till Leanlinks vårdboenden. De övriga av dagens måltider, som frukost, mellanmål och kvällsmål tillagas i de flesta fall på vårdboendet. Matsedlarna för den mat vi lagar hittar du här till höger.

Matkorgar i hemtjänsten

Vi lagar även mat till matkorgar som Leanlinks hemtjänst levererar hem till kunderna. I matkorgarna finns samma mat som vi lagar till servicehus och vårdboenden, bortsett från alternativrätterna. Maten tillagas samtidigt och serveras nylagad och varm till våra matgäster. För beställning av matkorg, kontakta Leanlink äldreomsorgs hemtjänst i ditt område.

Specialkost och konsistensanpassad kost

Vid frågor eller funderingar kring, kontakta verksamhetschefen på det aktuella boendet.

Senast uppdaterad den 18 oktober 2022