Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Fixartjänst

Kommunen har en "Fixartjänst". Syftet med tjänsten är att förebygga fallskador i hemmet samt underlätta för dig att bo kvar hemma.

Du som är över 65 år och bor i Linköpings kommun kan få hjälp av kommunens fixartjänst. Personen som arbetar med fixartjänst heter Gunnel. Hon arbetar på servicehuset Aspen. Det är gratis att få hjälp av fixartjänsten (mindre förbrukningsmaterial är även gratis). 

Vad kan jag få hjälp med?

Du kan få hjälp med enstaka sysslor i hemmet som inte kräver fackkunskap. Exempel på arbetsuppgifter är byta glödlampor, hänga upp gardiner, sätta upp lampor, montera brandvarnare samt hämta/ställa upp tunga saker på vinden eller i förråd. Fixartjänst kan ge råd och tips när det gäller att förebygga olyckor. Till exempel kan fixartjänst hjälpa till att sätta upp sladdar så du inte snubblar på dem.

Exempel på tjänster som inte görs är elinstallationer, borrning i kakel eller VVS-arbeten (värme, vatten, sanitet), förnstertvätt, städning och målning.

Hur gör jag för att få hjälp?

För att få hjälp ringer du direkt till fixartjänst på telefon 013-20 87 75 eller 0703-77 77 67, vardagar klockan 8.00-9.00. Under rådande Corona pandemi är telefontiden utökad till 13.00-14.00.Vid förändring uppdateras hemsidan. 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 april 2020

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: