Orosanmälan äldre

Om du misstänker att en äldre person far illa bör du anmäla det till Social- och omsorgsförvaltningen. Det kallas att göra en orosanmälan. Du behöver inte veta säkert om något är fel, det räcker med att du misstänker eller känner oro för personen.

Om du vill göra en orosanmälan så tar du kontakt med äldrelots på avdelningen för äldre och funktionsnedsatta på Social- och omsorgsförvaltningen. Om du behöver komma i kontakt med oss efter kontorstid så ringer du till sociala jouren.

Om du som privatperson vill kan du göra en anonym anmälan. I så fall bör du inte uppge ditt namn när du ringer. Om ditt namn blir känt för socialtjänsten kan vi endast i undantagsfall undanhålla det för den som berörs av anmälan.

Det är biståndsbedömaren som avgör om de uppgifter som lämnas ska ses som en orosanmälan.

En av biståndsbedömarens viktigaste uppgifter vid en anmälan är att vid samtal med den enskilde informera honom eller henne om rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen, föreslå lämpliga insatser och försöka motivera den enskilde till att ta emot insatser. Om den enskilde deklarerar att han eller hon inte vill ta emot några insatser från socialtjänsten kan inte biståndsbedömaren inleda en utredning.

Äldrelots

Vi har inte möjlighet att ta emot spontanbesök, vänligen ring innan.

Skicka e-post till Äldrelots

E-post: aldrelots@linkoping.se

Telefon: 013-20 64 01
Telefontid:
Måndag-fredag 09.00-12.00 (även klämdagar 09.00-10.00).

Besöksadress: Hertig Karlsgatan 4 (se karta)

Postadress:
Social- och omsorgsförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/aldrelots http://www.linkoping.se/aldrelots

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 december 2019