Bli god man eller förvaltare

Är du intresserad av att bli god man eller förvaltare? Välkommen att skicka in din intresseanmälan! Om du har frågor eller vill veta mer om uppdraget är du välkommen att kontakta Överförmyndarenheten på telefon 013-20 69 99 måndag-torsdag kl. 10.00-11.30 eller skicka mail till overformyndarenheten@linkoping.se.

Om du vill läsa mer om uppdraget

Du kan läsa mer om uppdraget i dokumentet God man och förvaltare.

Under Frågor och svar hittar du svar på flera vanliga frågor om ställföreträdarskap, bland annat om vilket stöd du kan få i ditt uppdrag.

Behovet av att rekrytera gode män och förvaltare

Det finns ett ständigt behov av att rekrytera nya, lämpliga gode män och förvaltare.

Vi söker gode män/förvaltare till olika typer av uppdrag, och behovet av gode män/förvaltare som är intresserade av att ta uppdrag av svårare karaktär är extra stort.

Vem kan bli god man eller förvaltare?

Enligt Föräldrabalken ska en "rättrådig, erfaren och i övrigt lämplig man eller kvinna" utses till god man eller förvaltare. Gode mannen eller förvaltaren ska ha ett socialt engagemang, grundläggande kunskaper i hur det svenska samhället fungerar och behärska det svenska språket i tal och skrift.  

För att bli god man eller förvaltare i Linköpings kommun ska du inte förekomma i register hos Kronofogdemyndigheten, Social- och omsorgsförvaltningen eller i polisens belastningsregister.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 16 januari 2019