Hoppa till huvudinnehåll

Skattegården

Korttidshemmet Skattegården ligger i stadsdelen Skäggetorp och har platser per dygn. Alla barn har "eget rum" det finns även gemensamt kök, vardagsrum/lekrum. I närområdet finns flertalet lekplatser och grönområden. Vi handlar, bakar och lagar egen mat.

Miljön på korttids är hemlik, barnvänlig och barnsäker. Vi som jobbar här strävar efter att göra vistelsen på korttids lugn, trygg och rolig med aktiviteter anpassade efter de barn som är här. Bilder och Tecken som stöd är hjälpmedel som används flitigt.

Aktiviteter

Alla aktiviteter anpassas efter barnens intressen och behov, till exempel åka buss eller tåg, gå till lekplatser, grilla korv, spela spel eller ordna disco. Vi är mycket ute i vår trädgård, men vi gör även utflykter med matsäck och andra aktiviteter som erbjuds runt Linköping.

Målgrupp

Skattegårdens korttidshem erbjuder avlastning för föräldrar och barn i åldern 0-12 år. Hur mycket tid barnet är på kortis bestämmer föräldrar tillsammans med sin handläggare på socialkontoret. Vi har öppet alla dagar utom måndagar och tisdagar.

Målsättning

Trygga, glada barn och föräldrar före, under och efter korttidsvistelsen. Vi arbetar för att barnen ska utvecklas.

Uppföljning och samverkan

Vi har regelbundna personalmöten och planeringsdagar, samt kompetensutveckling vid behov. Vi arbetar tillsammans med föräldrar fram en individuell genomförandeplan för barnet, som uppdateras minst en gång per år. Övrig kontakt med föräldrar sker regelbundet och utifrån önskemål/behov. Vi har kontakt med barnets skola, förskola och habiliteringen vid behov.

Personal

På Skattegården arbetar sex dagpersonal, två nattpersonal och helgpersonal.

Personalen är utbildade vårdare/stödassistenter. Alla har utbildning i Tecken som stöd och en grundläggande utbildning i autism, dokumentation och etik och moral.

Skattegården 7B

Telefon: 013-20 72 05

Anette Fornell

Verksamhetschef LSS Funktionsstöd

Barn- och ungdomsverksamhet

Till e-postformulär för Anette Fornell

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 55 39

Senast uppdaterad den 13 december 2021