Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Förebyggande arbete mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS)

Kommunen ska stödja och verka för minskad konsumtion av alkohol och förhindra allt bruk av droger. Här hittar du mer information om alkohol, narkotika, doping, tobak och spelberoende samt hur du som förälder pratar med dina barn om alkohol- och drogvanor.

Hur vill du minnas din inspark?

Beroendeproblematik och hur du söker hjälp

Är du orolig att du själv eller någon anhörig dricker för mycket eller använder droger? Vill du ha hjälp med dina tobaksvanor eller misstänker du att någon i din närhet är spelberoende? Linköpings kommun arbetar på olika sätt förebyggnade med ANDTS-frågor och erbjuder råd och hjälp till dem som behöver det. Här kan du läsa mer om alkohol och droger och vart du kan vända dig för att få stöd.

Prata med ungdomar om alkohol och droger

Ungdomsmottagningen Mini-Maria

MiniMaria är en mottagning för ungdomar mellan 13 och 20 år med riskbruk av droger och alkohol. Mottagningen erbjuder råd, stöd och behandling för ungdomar och deras föräldrar samt provtagning.

Ungdomsenkäten Om mig

Om mig är en årlig webbenkät om hälsa och livsstil till ungdomar i grund- och gymnasieskolan i Östergötland. Enkäten tar även upp frågor om alkohol- och drogvanor. Enkäten är ett samarbete mellan Region Östergötland, länets kommuner och Länsstyrelsen Östergötland och har tagits fram tillsammans med ungdomar i länet.

Kontakt

Anders Netin

Säkerhetsstrateg Kommunledningsförvaltningen

Till e-postformulär för Anders Netin

E-post: anders.netin@linkoping.se

Telefon: 013-20 57 84

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 maj 2020