Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Trafik och miljö i skolan

I Linköping vill vi öka elevernas kunskaper och insikter om hur olika transportsätt påverkar miljön och hälsan. Vi arbetar i huvudsak med målgrupperna; förskoleklasser och fjärdeklassare.

Att börja skolan är en stor förändring och nya rutiner kräver nya vanor för både barn och deras föräldrar. Höstterminen 2015 lanserades den regionala kampanjen  "Bilgymnastik" för att få fler föräldrar att gå och cykla tillsammans med sina barn till skolan.

Till höstterminen erbjuder vi även alla fjärdeklassare att på ett roligt och inspirerande sätt få chansen att lära sig mer om sin cykel, cykelvett och cyklingens positiva effekter på hälsa och miljö i ALLA 4:or CYKLAR.

Bilgymnastik och ALLA 4:or CYKLAR är delar av kommunens pågående miljö- och trafiksäkerhetsarbete och vårt mål att bli koldioxidneutrala till 2025.

Vi tillhandahåller även elev- och lärarmaterial för alla åldersgrupper lånat av Malmö stad;Trafikdjuren, Gnorpan och Trafiksäkra skolan.

Skolor kan även låna ett Trafikmemory. Motiven på paren är inte identiska utan barnen ska kunna se samband och dra slutsatser. Ett matchande par kan exempelvis bestå av två bilder på olika reflexer eller rätt och fel beteende vid cykling. Barnen kan tävla lagvis mot varandra med två eller flera medlemmar i varje lag. Läraren får ett häfte med "facit" där det även finns följdfrågor.

 

Vid ytterligare frågor ber vi dig kontakta Kontakt Linköping.

Kontakt Linköping - kommunens center för medborgarservice

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07.30-17.00. (juni - augusti, 07:30-16:00)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 november 2019