Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ekholmen - upprustning av skatepark

Skateparken vid Ekholmsskolan ska rustats upp och byggas ut med bland annat en skateplaza, bowl och en ny del som passar för nybörjare och rullskridskosporten Roller Derby.

Visualieringsbild, skapad av Mareld landskaparkitekter.

Skateparken byggdes 2003, och var då Nordens första betongpark vilket gjorde den unik för skatevärlden. Parken är mycket populär och används idag av skatare, bmxare, kickbike- och inlinesåkare. Skateparken har nu hunnit bli 18 år gammal och i behov av upprustning.

Vad ska hända?

Skateparken ska rustas upp och byggas ut med en ny skateplaza, bowl och en friliggande del som passar för nybörjare och rullskridskosporten Roller Derby. Fler åskådarplatser kommer också att byggas. Belysningen ska uppdateras och el kommer dras till platsen för att enklare kunna användas vid arrangemang och tävlingar. Gång- och cykelvägar kommer att dras om och området kommer även få en toalett.

Grönområdet vid skateparken kommer också att byggas om och få fler sittplatser och en grillplats. Ett nytt konstverk kommer även att placeras i parken.

Upprustningen och ombyggnationen görs av entreprenörerna SMA Entreprenad Öst AB och Nord Skateparks. 

Skiss på hur skateparken och området runt om ska utvecklas, Mareld landskaparkitekter.

 

3D-vy, Mareld landskapsarkitekter. 

 

3D-vy, Mareld landskapsarkitekter.

 3D-vy, Mareld landskapsarkitekter.

När gör vi detta?

Arbetet med att bygga om parken påbörjas i slutet av juni 2021. Från och med början av augusti kommer parken att vara stängd fram tills att den nya, ombyggda parken öppnas i maj 2022.  

Trafikpåverkan

Bil- och busstrafik påverkas inte av arbetet. Cyklister kommer att behöva leda sina cyklar förbi arbetsområdet.

Kommunens projektledare

Projektledare Elna Hammarström når du via formuläret Frågor och synpunkter - byggprojekt.

 

Senast uppdaterad den 16 augusti 2021