Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Cykelvänlig arbetsplats

Som en uppmuntran och hyllning till alla arbetsplatser som gör det lättare för medarbetarna att cykla till och från jobbet och i tjänsten finns utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats. Det kostar inget att vara med och alla arbetsplatser i Linköping kan anmäla sig till utmärkelsen.

Bild visar text Cykelvänlig arbetsplats i Linköping 2020

 

Så blir ni en cykelvänlig arbetsplats

Vill ni vara med och göra er arbetsplats mer cykelvänlig? Börja med att registrera ert deltagande. När ni anmält ert intresse får ni en inrapporteringslänk till en enkät med kriterier.

Tre nivåer av cykelvänlighet

Det går att nå tre olika nivåer i cykelvänlighet: Cykelutmärkt, Cykelförträfflig eller Cykelprima. Nivåerna styrs av hur många av kriterierna arbetsplatsen uppfyller.

Alla deltagande arbetsplatser får ett diplom - ett fint bevis på att man bryr sig om både miljö och medarbetare.

För att nå utmärkelsen Cykelutmärkt behöver arbetsplatsen uppnå fem olika kriterier, för utmärkelsen Cykelförträffligt krävs tio uppnådda kriterier och för Cykelprima behöver femton kriterier vara uppfyllda. Vilka kriterier er arbetsplats väljer är valfritt.

Kolla hur cykelvänlig din arbetsplats är – och vad ni kan göra för att bli ännu bättre

I PDF:n nedan finns samtliga kriterier för en cykelvänlig arbetsplats samlade. Se det som inspiration över vad arbetsplatsen kan göra för att bli ännu bättre – allt från cykelutmärkt till cykelprima! Ladda ner, printa ut och sätt upp den synligt på arbetsplatsen och checka av den tillsammans.

Glöm inte att rapportera in era uppfyllda kriterier via länken ni fick vid intresseanmälan. 

Cykelvänlighetsplan

Det är smart att direkt välja ut någon på arbetsplatsen som ansvarar för att se över hur cykelvänlig er arbetsplats är och som driver arbetet framåt. Finns det till exempel säkra cykelparkeringar, dusch med omklädningsrum eller en färdig resepolicy?

Önskar ni hjälp att lägga upp en cykelvänlighetsplan kontakta Miljösamordnare Sandra Viktor.

Sandra Viktor

Miljösamordnare Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Till e-postformulär för Sandra Viktor

E-post: Sandra.Viktor@linkoping.se

Telefon: 013-20 89 79

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 juli 2020