Dags att sopa upp gruset!

Snart är våren här. Därför påbörjar Linköpings kommun nu upptagningen av vintersand/grus.

Den senaste tidens mildväder uppskattas av många som längtar efter våren. Men det har också inneburit att kommunen har fått sätta fart när det gäller att förbereda våra gator och vägar inför vårens ankomst.

– Vi börjar oftast upptagningen av sand och grus på gång- och cykelvägar. Därefter fortsätter vi med gator även om vi kör på en del gator redan nu, säger Carl Eriksson, driftingenjör på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Men det är inte enbart kommunen som ska göra jobbet.

– Vi ber fastighetsägare att sopa ut sanden och gruset från gångbanor utmed sin fastighet innan måndag 25 mars, så att vi får med sanden i vårstädningen av gator, säger Carl Eriksson.

Varje år sprids mellan 3000-4000 ton grus ut som vinterunderhåll på våra gator. Allt det ska nu tas upp igen och transporteras bort.

– Arbetet tar tid och är väderberoende, men vi arbetar mot målet att all sandupptagning ska vara klar senast 15 maj, säger Carl Eriksson.

Vad kan man som Linköpingsbo göra om man har frågor om upptagningen?

– Då kan man vända sig till kundtjänsten hos Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på telefonnummer 013-20 64 00 eller anmäla sin synpunkt via kommunens webb.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 mars 2019