Barnkulturfestival

Välkomna till den magiska världen av Mahoniadalen! Helgen 1-2 juni 2019 förvandlas Mahoniadalen till en sagovärld fylld med dans, musik och teaterföreställningar för alla barn, lämplig från ca 2-12 år. På festivalområdet finns även fikaförsäljning, skapande aktiviteter, prova på och föreningar.

Fri entré!

 

Programpunkter

Programpunkter på scen

11:15 Vill ha hund! med Dockteatern Tittut (från 2 år)
En dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund. Plötsligt slår den till, längtan efter en hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. Det är värme och hjärta. Kärlek.

12:15 Tidsfördriv med Kompani Kläng (från 3 år)
En språkfri barnföreställning om leken som försvann. Allt är tråkigt och det finns ingenting att göra. Men vad är det som låter? Med musik, akrobatik och fantasi tar Kompani Kläng oss med till en värld där allt handlar om att hitta leken. Alla vill leka, alla ska få leka, alla behöver leka!

13:00 Aylas sång från en luftballong med Ayla Kabaca (från ca 4 år)
En vild och rolig familjekonsert med Ayla känd från SVT:s Barnkanalen. Sing-a-long, liveband, humor och lek. Kom och sjung allsång för allt vad tygen håller.

14:15 Candy Minnemoria’s Restaurang med ung scen/öst 
En sinnlig tillagningskonsert som undersöker vårt förhållande till förgänglighet, med utgångspunkt i mat som material. Det är en poetisk lek med mat - på gränsen mellan sug och äckel, dröm och verklighet, minne och framtid.

15:15 SKROT
Musikgruppen SKROT uppfinner och experimenterar med musik och teknik. Återbruksmaterial och skrot blir till nya fantasifulla instrument som morotsklarinetten eller elspaden. Rolig, cool och bra musik som gör oss riktigt glada.

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras.

Pågår under dagen

Viljans verkstad
Skapande med Östergötlands museum där du kan bygga saker av naturmaterial.

Pop up bibliotek
Hos Linköpings stadsbibliotek kan du läsa, låna och mysa.

 

Program på scen

11:15 Faunan och jag med Minna Krook Dans (ca 6-10 år)
En humoristisk och medryckande dansföreställning om oss och djuren. Tycker du om djur? Är du rädd för djur? Är alla djur verkligen söta och fina? Vi dansar djurdanser till musik gjord av djurläten och funderar över vad vi gör med, av och för djuren. Det här är en föreställning som äter upp dig!

12:15 Illusionistens assistent med Kalle Nilsson
Magi för alla! Publiken är på plats och föreställningen ska börja. Men var är FANTASTICO? Assistenten väntar, publiken väntar, men trollkarlen kommer inte. Tillslut måste Assistenten försöka klara av situationen på egen hand. Sen blir inget nånsin mer som förut! 

13:30 Akropanik med Cirkus Trattofon (från 3 år)
Visuell, originell och strålande av positiv energi! Akropanik är en fartfylld barnvarieté i sann gatuteateranda, en smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi. 

14:30 Äggy med Figurteaterkompaniet (från 2 år)
Teaterföreställning för de yngsta. Djurskötare Blad och Doktor Klok arbetar på ett Babyzoo. En dag hittar Blad ett stort ägg, precis ett sådant ägg som Klok alltid har letat efter. Men vad finns i ägget och vem är äggets mamma och pappa? 

15:15 Vattenmannen och Speed (ca 5-12 år)
Vattenmannen och Speed är barnprogrammet som kommit ut i verkligheten för att lära barn om det viktigaste vi har - vatten! Barnen deltar med sång, dans och frågor. Välkommen på denna härliga musikteater!

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras.

Pågår under dagen

Skapande verkstad
Var med och skapa en en blomsteräng tillsammans med Isabelle och Sama från Ateljé Passagen. Vi klipper, klistrar och målar med vårens alla färger. 

Pop up bibliotek
Hos Linköpings stadsbibliotek kan du läsa, låna och mysa. 

Hitta till festivalen

Mahoniadalen är den park som ligger nedanför korsningen Lasarettsgatan/S:t Larsgatan. Nedanför Universitetsjukhuset. Se karta via länken nedan:

Sociala medier

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 16 maj 2019