Barnkulturfestival

Välkomna till den magiska världen av Mahoniadalen! Helgen 12-13 maj 2018 förvandlas Mahoniadalen till en sagovärld fylld med dans, musik och teaterföreställningar för alla barn, lämplig från ca 2-12 år. Under festivalen finns fikaförsäljning.

Passa också på att träffa föreningar, skapa med konstnärer. Så ta med en filt och njut av en fika i parken.

Fri entré!

Barnkulturfestival i Mahoniadalen 2018

 

Hitta till festivalen

Mahoniadalen är den park som ligger nedanför korsningen Lasarettsgatan/S:t Larsgatan. Nedanför Universitetsjukhuset. Se karta via länken nedan:

Festivalen är ett samarbete med SENSUS, Fairtrade city Linköping, Linköpings bibliotek, Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet vid Linköpings Universitet, TellUS, bildkonstnären Cecilia Uhlin, Stafsäter Gårdsglass och Vadstena rosteriet. 

På lördagen 12/5 är barnkulturfestivalen även en del av Cykelns dag.

Lördag 12 maj

11.15 The Door - Robin Dingemans (för 2-6 år)
Dörren är en dansföreställning för barn 2-6 år som lekfullt berättar om vad som kan finnas bakom en dörr och hur en dörr genomgår en förvandling. Att öppna dörren kan vara början på något nytt - ett äventyr, en lek, en väg till en ny värld. Dörren leder från ett rum till ett annat. Ska vi öppna dörren tillsammans? Genom en lek med fantasi, kropp och musik är föreställningen Dörren både ett svar på barnen fantastiska och underbara livskaft och ett försök att göra dem medvetna om den. Att uppmuntra dem till att njuta av, utnyttja och omfamna denna inneboende kraft. Dörren handlar om hur frantasin ger oss en möjlighet att gå från inget till något. 

12.15 Lille Prinsen - Teater Kapija (för 6-12 år)
– Rita ett lamm åt mig, är du snäll! Så börjar mötet mellan piloten som tvingats nödlanda i Saharas öken och Lille Prinsen från planet B 612. Det som sedan följer är en av världslitteraturens mest gripande berättelser. Lille Prinsen är en ”kosmisk roadmovie” som handlar om vänskap, kärlek och att det viktigaste är osynligt för ögonen.

13.30 Radio Amore - Nomodaco (för 5-9 år)
Radio Amore är en medryckande radioshow och dansföreställning i ett, för barn i åldrarna 6-9 år. Med ett färgsprakande rum och med poppigt ljud och ljus besöker Radio Amore scener, skolor och bibliotek för att finna svar på kärlekens mysterium. Ingen show blir den andra lik då barnen engageras i föreställningen och därmed direkt påverkar vad som händer.

14.45 Fallskärmstid - Cafezlek (för alla åldrar, barn som vuxna)
En musikalisk och poetisk familjeföreställning. Fallskärmstid är en lekfull, allvarlig och surrealistisk föreställning med humor och hjärta. Teater, rörelse, galenskap och musik skapar ett poetiskt konfetti som strös ut i manegen där hästarna tillsammans med publiken travar fram nya spår och leker sig fram till varandra.

16.20 Hasta la pasta - Dotterbolaget (för 5-10 år)
Hasta la Pasta" är en clownföreställning med slapstick, magi och mycket publikkontakt. En snubblande servitör och en lat kock gör sitt bästa för att hålla sin restaurang igång. En gäst, en fin dam kommer till restaurangen och allting som kan gå fel, går fel. I Pastan blandas, ambitioner, kryddor och kärlek.


Söndag 13 maj

11.15 Tvärslöjd - Kompani Giraff (från 3 år)
Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Föreställningen visar hur något som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder. Passar alla, oavsett ålder och språkkunskaper.

12.30 Musikkonsert med Alice (från 2 år)
I det helt nya bandet Alice tar 4 prisbelönta musiker, kompositörer och arrangörer sig an Alice Tegnérs visskatt i genomarbetade och välarrangerade versioner med stor plats för improvisation. Ekorrn satt i granen, Bä bä vita lamm, Sockerbagaren osv som ni aldrig hört de förr!

13.45 Vattenmannen och Speed dyker upp - Vattenmannen och Speed (för 5-12 år)
Vattenmannen och Speed är barnprogrammet som kommit ut i verkligheten för att lära barn om det viktigaste vi har - vatten! Med musikens hjälp tar de tag i de stora frågorna kring vatten: Hur fungerar kretsloppet och hur mår miljön? Och vilka ljudvågor de skapar! Jazz, pop och reggae. Barnen deltar med sång, dans och frågor. Välkommen på denna härliga musikteater!

15.15 Svenska Ryttareliten performance - Teater Fenix (för alla åldrar)
Två ryttare minglar med människor, hittar sin plats och gör sig redo för en riduppvisning. Med höga ambitioner och till vacker musik framför de sin pardressyr. En happening med pantomimhästar!

16.30 Varieté positiv - med Abellis magiska teater ( för 3-6 år)
Variete´positiv är en föreställning för barn och vuxna med musik på ett gammaldags positiv, mandolin och sång.
Trolleri, en dansande björn och den snälla clownflickan Ottilia.

Workshops:

Cecilia Uhlin, utbildad bildkonstnär och grafiker, kommer finnas på plats bägge dagarna där alla som vill, får prova på riktig konstgrafik.
”Du får en liten platta att rista din bild i, sedan färgas den in med grafikfärg och du trycker den sen på ett grafikpapper genom en liten tryckpress. Man kan trycka flera likadana bilder och detta är precis samma teknik som en konstnär arbetar med.”

Föreningar på plats:

Aktiv Ungdom är en förening för ALLA barn och ungdomar. Föreningen vill ge bra möjligheter till barn att utöva skapande verksamhet, ha en rolig fritid tillsammans med andra och få utlopp för sina kreativa sidor.
Några av föreningens ämnen är; musikinstrument, sång, dans, teater, cheerleading, parkour, cirkus, teckning mm. Ledare från föreningen finns på plats båda dagarna.

Team Valla/Linköpings VC finns på plats för att ge information om sin verksamhet och kommer att sälja fika båda dagarna.

Stångebro United finns på plats för att ge information om sin verksamhet och kommer att sälja fika båda dagarna. 

Välkomna!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 maj 2018